Yurt genelinde hayata geçirilen 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Düzce Valiliği  ve Marka işbirliği ile hayata geçirilen projelerden biri olan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın açılışı bugün yapıldı.



Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün startı verilen ve 440 öğrencinin katıldığı turnuva, Kalıcı Konutlar Spor Salonu’nda üç gün devam edecek. Turnuvada satrançtan mangalaya hızlı bardaklardan reversiye geleneksel oyunlarda yarışacak öğrencilerin bu sayede oyun oynayarak keyifli zaman  geçirme alışkanlığı kazanmaları ve teknoloji bağımlılığından kurtulmaları hedefleniyor. 



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla startı verilen turnuvanın ilk gününde konuşan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, turnuvanın amacı hakkında bilgiler vererek, tüm öğrencilere başarılar diledi.



Turnuva Yiğit’in satranç tahtasındaki ilk hamlesiyle başladı. Üç gün sürecek olan turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerin ödülleri 12 Haziran Çarşamba günü yapılacak törenle verilecek.
Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası hakkında bilgiler aldığımız Yiğit, ilimizde yaklaşık 2 aydır okullarda yapılan elemeler sonucunda başarılı olan 440 öğrencinin turnuvada buluştuğunu söyledi.



Turnuvanın en önemli amacının geleneksel oyunları sevdirerek çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak olduğunu dile getiren Yiğit, ‘İlimizde 70 okulumuzda akıl ve zeka oyunları sınıfı oluşturduk. Sınıfı henüz oluşmayan okullarda da zeka oyunu setlerimiz mevcut’ açıklamasında bulundu.   



Yiğit turnuva ve amacı hakkında şöyle konuştu;

‘2023 eğitim vizyonu açıklandı biliyorsunuz. Gerek il olarak gerekse Türkiye genelinde önemli çalışmalar yapılıyor. Bugünkü turnuvaya 440 öğrencimiz katıldı. Anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda bu turnuvamızı gerçekleştiriyoruz. Satranç, mangala, dokuz taş gibi çeşitli oyunlarımız var. Amaçlarımızdan bir tanesi ortaya çıkan teknoloji bağımlılığından çocuklarımızı geleneksel oyunlarla buluşturarak kurtarmak. Önce okullarımızda turnuvalarımız oldu ve okul birincilerimiz belirlendi. Yaklaşık 2 aylık bir süreçte bunlar oldu. Bu turnuva 3 gün sürecek ve 12 Haziran Çarşamba günü ödül törenimizi yapacağız.'




Haber: S. AYAN