Düzce'nin özellikle Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda büyük bir başarı elde ederek ön sıralara tırmanması eğitim konusunda yapılan yatırımlar ve eğitim anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitimdeki başarıyı arttırmak için Düzce genelinde de yeni okullar yapılırken özellikle Kaynaşlı Üçköprü Köyü'nde eğitime yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa Yavuz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal ve Üçköprü Köyü Muhtarı Yaşar Yanar'ın katkılarıyla köyde ilköğretim ve anaokulu için girişimlere başlandı. Köyde yapımına bir ay önce başlanılan ilköğretim okulunda 12 derslik bulunurken okulun 3 katlı olması ve asansörünün bile yapılması dikkat çekiyor. Yapılan çalışmaların Ocak ayına kadar bitirilmesi beklenirken yapılan okulda 200'ün üstünde öğrenciye hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Bir başka eğitim çalışması olan ana okulu ise köyde bulunan eski bir okulun yeniden onarılmasıyla hizmete geçecek. Binada onarım çalışmaları başlarken anaokulunun bitirilmesi halinde okulda 121 öğrencinin eğitim alması bekleniyor.

Yapılan çalışmalarla Üçköprü Köyü'nün eğitim konusundaki sorunlarının sona erdirilmesi hedeflenirken çalışmaların ardından açılacak okullardaki eğitimin öğrencilere nasıl bir katkı yapacağı merak konusu olmaya devam ediyor.