Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması’na Millî Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanında, resmi ve özel kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin desteğinde on binlerce gönüllü katılım sağladı.
 
Yarışmanın Düzce’deki sorumluluğunu, Düzce Seri Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ömer Özel ile gerçekleşen programa Düzce'den 3 bin 854 yarışmacı katıldı.
 
‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ teması ile uluslararası çapta düzenlenen ve konusu ‘Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü’ olan yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 700 bine yakın kişi başvurdu. Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde oldu.
 


Engelliler ve Mahkûmlar da Yarışacak
Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar ve cezaevlerinde oluşturulacak sınav noktalarında mahkûmlar da katılım sağladı.
 
Amaç Okuma Alışkanlığını Arttırmak
Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın gayesi okuma alışkanlığının artmasını sağlamak; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak; Kur’an-ı Kerim ve sünnetin öğrenilmesini ve buna uygun yaşanmasını sağlamak; dinimizin güvenilir kaynaklardan daha doğru anlaşılmasına ve anlatılmasına destek olmak olduğu belirtildi.
 
 Haber: H.GÜRSOY