Düzce Doğa Okulları’nda eTwinning portalı üzerinden başlatılan proje ile daha önce Çek Cumhuriyeti ve Slovakya ülkelerinde bulunan okullarla Almanca dersleri uluslararası boyuta taşınmıştı.


Almanca Öğretmeni Zeynep Pak koordinatörlüğünde yürütülen dersler kapsamında Düzce Doğa Okulu öğrencileri Almanca dersinde Ukrayna’daki öğrencilerle görüntülü konuştu. Proje kapsamında açıklamalar yapan Almanca öğretmeni Zeynep Pak; “9. Sınıflardaki proje konumuz Almanca Geliştirme Projesi. Üç farklı ülkeyle gerçekleştirdiğimiz projedeki amacımız, yeni Almanca öğrenmeye başlayan öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurarak dili sevmesi ve daha kolay öğrenmesi. Geçtiğimiz aylarda başlatılan proje kapsamında daha önceden Ukrayna’daki okulda bulunan öğrencilerin genel bilgilerini istemiştik, sınıfta bu öğrencilerin bilgisini kendi öğrencilerimizle paylaştık, görüntülü ve sesli görüşmemiz başladığı anda da karşı taraftaki öğrenciler Almanca olarak kendilerini tek tek tanıttılar. Bizim öğrencilerimiz de bu bilgiler doğrultusunda öğrencilerin kim olduklarını tahmin ederek cevap verdiler. Aramızda gayet etkili ve olumlu bir iletişim süreci gelişti. Öğrencilerimiz hem eğlendiler, hem yeni arkadaşlar edinmiş oldular hem de Almanca pratiklerini geliştirmiş oldular.” dedi.


SAçıklamalarına farklı proje kapsamında yeni etkinliklerin olacağını belirterek devam eden Almanca öğretmeni Zeynep Pak “Mart ayında Fransa ile iki online dersimiz daha olacak, İklim karşılaştırması projesi kapsamında bu sefer 5. Sınıfları sürece dahil edeceğiz, bu projenin bir yıl sürmesini hedefliyoruz ve ders içinde öğrendiğimiz konularla paralel olarak karşı ülkelerle her ay farklı etkinlikler yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber;Y.SEVER