Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı İl Hayat Boyu Öğrenme, Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Milli Eğitim Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’nın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

2011 yılının değerlendirmek ve bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, halk eğitimi kapsamında okullarda sadece belirli saatlerde değil akşam saatlerinde hizmet verilmesi konusunda bakanlığın genelgesi olduğunu söyledi.

Ülker, "652 sayılı kararnameyle Halk Eğitim Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne dönüştü. Burada sadece halk eğitim müdürlüğünün değil de diğer kurumların da görüşleri önemli. Kurumların talepleri önem arz etmekte. Biliyorsunuz bugüne kadar halk eğitiminde Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü başı çekiyordu. Genelgede artık okullarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızla sivil toplum kuruluşlarımızın ortak çalışması isteniyor. Ayrıca halk eğitimi kapsamında okullarda verilen eğitimlerin belirli saatlerle sınırlı kalmaması, akşam saatlerinde de hizmet verilmesi kararnamede belirtildi." dedi.

Toplantı Milli Eğitim Şube Müdürü Saim Yılmaz’ın, 2011 yılı içerisinde yapılan faaliyetler konusunda bilgiler vermesinin ardından 2012 yılı içinde kurum ve kuruluşlar ile okulların hangi alanlarda kurslar açılması konusundaki taleplerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.

HABER: S. KAŞKIR