2014-2015 eğitim-öğretim yılının sonuna gelinirken yeni eğitim öğretim yılının planlanması da başladı. Düzce’nin eğitim gündeminde yine bilindik sorunlar yer alıyor. Geçen sene başlanılan okul dönüşümleri projesi henüz tamamlanabilmiş değil. Geçen sene dönüşümü yapılmayan 22 okulun 2015-2016 eğitim öğretim yılında dönüşümünün tamamlanması ön görülüyordu fakat henüz bu konuda somut bir adım atılmadı. Öğretmen atamalarının yapılmasına sayılı günler kaldığı düşünüldüğünde söz konusu dönüşümün bir an önce tamamlanması kaçınılmaz görünüyor.
 
Her sene gündeme gelen, seçim çalışmaları kapsamında muhalefetin sıkça eleştirdiği prefabrik okullar konusu da yeni eğitim öğretim yılındaki sancılardan biri olarak ön plana çıkıyor. Üzerinden geçen 16 seneye rağmen depremin izlerini yansıtan bu yapılar, eğitim öğretim açısından da miadını doldurmuş durumda. Düzce eski Valisi Ali İhsan Su’nun ‘2015-2016 da prefabrik okul kalmayacak’ ifadesine rağmen yürütülen herhangi bir çalışma olmaması bu hedefin de tutmayacağını gösteriyor.
 
            “AKÇAKOCA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ” NE OLDU!
Geçtiğimiz seneye damga vuran, Milletvekili Osman Çakır ve Memur-Sen Düzce Başkanı Orhan Kılıç’ı karşı karşıya getiren Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’nin akıbeti de merak konusu. Akçakoca Anadolu Lisesi tabelasını değiştirerek gelecek yıl için hazırlıklarına başlamış durumda. Fakat Düzce’nin tamamına hizmet etmesi beklenen bu okulun ilçeler ve merkezde bulunan öğrenciler tarafından ne derece tercih edileceği merak konusu. Milletvekili Fevai Arslan, dönemin Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç söz konusu lisenin Düzce’ye kaydırılması için çalışmalar yapılacağını dile getirmişti. Geçen zamana rağmen bu konuda da henüz somut bir girişimde bulunulmadı.
 
Geçtiğimiz yıl idari kısımda yapılan atamaların geç olması bir karışıklığa yol açmıştı. Eğitim camiası bu sefer sene başından itibaren sorunsuz bir eğitim ortamı arzuluyor. Fakat yeni getirilen rotasyon uygulaması, ilk atamaların sene başına yetişmeme ihtimali ve okulların durumunun netleşmemesi yeni yıl öncesi kafalarda yer edinmiş vaziyette.

Haber:Y.SEVER