Düzce, eğitimde başarı istiyor

Sınavlardaki başarısızlıklar nedeniyle Türkiye sıralamasında kendisine alt sıralarda yer bulabilen Düzce'nin daha iyi yerlere gelmesine adına çalışmalar sürüyor. Sınavlardaki makus kaderin yıkılması için çaba gösteren Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Milli Eğitim Müdürü, okul idarecileri ve öğretmenlerle biraraya geldiği her toplantıda, eğitim kalitesinin ve başarı oranlarının yükseltilmesine yönelik el birliği ile çalışacaklarını vurguluyor.

Projeler, eğitimdeki sorunların çözüm anahtarı olarak görülse de hayata geçirilen onca projeye rağmen Düzce, beklenen ölçüde geri dönüş alamadı.

Vali işi sıkı tutuyor

Bu konuda işi sıkı tutan Vali Dağlı'nın talimatıyla uygulamaya konan "Başarıya Bir Adım Projesi" ile Düzce'nin üniversite sınavındaki başarı çıtasının yükseltilmesi amaçlanıyor.

Hedef: Akademik başarısını arttırmak

Düzce genelindeki tüm liselerde 9. sınıftan 12. sınıfa kadar okuyan öğrencilerin akademik başarısını arttırmak, yapılacak sürekli izleme ve değerlendirmelerle veli-öğretmen-öğrenci üçlüsünün ortak çalışma ve karar alma yollarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan Başarıya Bir Adım Projesi için düğmeye 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle basıldı.

Yeni sınava göre güncellendi

Üniversiteye girişte sınav sisteminin değişmesi üzerine yeni sistem olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na göre gerekli güncellemeleri de yapılan projenin uygulama bilgileri tüm okullara gönderildi.

Detaylı takip, devamlı izleme

Deneme sınavları ile sınav kaygısını ve soru çözüm tekniklerini öğretmek, bütün son sınıf öğrencilerini koçluk sistemine dahil etmek, veli görüşmeleri ile okul öğretmen bağını kuvvetlendirmek, ders başarısının detaylı takibi ve öğrenci-öğretmen-veli işbirliğini sağlamak için planlamalar yapılacak Başarıya Bir Adım Projesi ile özellikle son sınıf öğrencilerinin çalışma ortamlarından başlayarak ders başarısına kadar detaylı bir şekilde takip ve devamlı izleme, değerlendirme yapılacak.

Eğitime olumlu yansıması bekleniyor

Düzce'nin eğitimde artık hakettiği yere gelmesi adına bugüne kadar yapılan çalışmaların yeterli olmadığı sınavlarda alınan başarısızlıklarla gözler önüne serilirken öğrenci ve sınav odaklı bu projenin eğitime olumlu yansıması bekleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER