Hükümetin 2 yıl önce çıkardığı yasa ile eğitimde başarısızlık nedeniyle okulla ilişiğinin kesilmesine son vermişti. Ancak son dönemde üniversite öğrencilerinin terör olaylarına karışmasından dolayı sınırsız affın söz konusu olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Edirne’de sorulan bir soru üzerine üniversite afları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, “Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey tanımıyoruz. Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af verdiklerimiz üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Üniversitelerde terör eylemlerine karışmış olanlar aflardan faydalanarak okullarımızı berbat duruma getirdi. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrenci terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Öğrenci okumayı değil, bir alanı provoke etmeyi düşünüyor. Artık diyor ki 'ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim.' Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir, 7-8-9 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu? Onun için de artık hedef koyuyoruz. Hazırlığımızı yapıyoruz; 6-7 yıl bitirdin, bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle.” Dedi.

2 sene önce hükümet tarafından çıkarılan yasayla ile, terör suçlarından hüküm giyenler hariç, üniversite ile çeşitli sebeplerden ilişiği kesilen tüm öğrencilere af gelmişti. Yasal düzenleme ile, öğrencinin üniversiteden atılmasının önü de kesilmişti.