Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışmaları, yeni fakültelerin açılması çalışmaları, ilçelere açılan Meslek Yüksekokulları gibi çalışmalarla bu yıl adından sıkça söz ettiren Düzce Üniversitesi, eğitim ve sağlık konularında önemli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor.

Özellikle Üniversite, Beçiyörükler kampüsüne geçtikten sonra yaptığı çalışmalarla göz doldururken yıldan yıla artan öğrenci potansiyeliyle de Düzce ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu yıl ilçelerde açılan Meslek Yüksekokullarının modern yapısıyla da dikkat çeken Üniversite, yeni hastane binasının hizmete açılmasıyla da yeni bir yapıya bürünmüş olacak. Düzce Üniversitesi, diğer taraftan da ödenek ve personel sorunları için Ankara da bulunduğu çalışmalarla üniversiteye bütçe oluştururken özellikle Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın da son yaptığı açıklamada üniversite için 1.5 trilyon sağlandığını söylememişti. Bu bütçenin gelmesiyle birlikte üniversitenin çalışmalarına hız vermesi bekleniyor.

Üniversite ayrıca bünyesine kapmaya çalıştığı yeni mühendislik ve diğer fakültelerle de yapısını geliştirmeye hazırlanıyor. Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu da yaptığı çalışmalar ve panellerle üniversitenin adını duyurmaya çalışıyor. Rektörün her konuşmasında “Düzce Üniversitesi dünya çapında bir üniversite olacak.” demesi de bunun bir işareti olarak görünüyor. Özellikle birkaç yıl içinde üniversitenin adını daha fazla duyuracağı da gözleniyor.