Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında pilot üniversite seçilen Düzce Üniversitesi, Erdoğan’ın yeterli çaba gösterilmezse ‘Bir başka üniversite projeye dahil olabilir.’ uyarısını göz ardı etmeyerek çalışmalara hemen başladı. Üniversite tarafından öğretim elemanlarıyla proje fikirleri konusunda görüşmeler gerçekleştirilerek raporlaştırılacağı duyuruldu. 

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversitenin uçuş bileti olarak gördüğü karar sonrası verilen şansı en iyi şekilde değerlendirmek için işi sıkı tutuyor.

Konuyla ilgili olarak geçmişte üniversiteyi sağlık turizmi ve çevre teknolojisi alanında adından söz ettiren bir merkeze, laboratuvara kavuşturacakları açıklamasını yapan Çakar, üniversitede bu alanda yapılacak çalışmalar için yol haritasını öncelikli olarak proje belirme çalışmasıyla çizdi.

İşe projelerin belirlenmesiyle başlayan üniversite yönetimi, ilgili alanlara uyan, çalışma konularında proje öneri ve hem ar-ge çalışmaları hem de ilgili merkez kurulma fikirleri olan akademisyenler ile proje fikirleri konusunda görüşmeler gerçekleştirileceği ve akabinde raporlanacağı açıklandı. 

Raporlanan projelerden seçilecek çalışmaların ilgili destek mekanizmaları ile hayata geçirilmesi planlanırken 23-25 Kasım tarihleri arasında öğretim elemanlarının düzenlenecek toplantılara katılmaları gerektiği ifade edildi.