Yakın Plan Programının Dün akşamki konuğu Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu oldu. Şerifoğlu üniversitelerinin hızlı bir şekilde büyüme gösterdiğini 2006 yılında 3 fakülteli 5 bin 500 öğrenci kapasitesinin bugün ise 11 fakülte ve 17 bin öğrenciye ulaştığını belirterek bu hızla gidersek 35-40 binlik bir kapasiteye ulaşacağız dedi.

 

2006 yılında tüp paydaşlarımızla bir araya gelerek bir planlama yapıldığını ve buna göre İ1 fakülte oluşturulduğunu 2014 yılında tekrar Düzceli paydaşlarımızı toplayıp yeni bir planlama yapılacak ve bu hızla gidersek 35-40 binlik bir kapasiteye ulaşacak ancak Düzce'nin hizmet kapasitesi bu kadar öğrenciye hizmet götürmeye yeterli değil.



Düzce Meslek Yüksek okulunun fiziki durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şerifoğlu mevcut yapının prefabrik olduğunu ve öğrencilerin bu yapılarda çok sağlıksız şartlarda eğitim gördüklerini söyledi. Kalıcı konutlar işyerlerindeki bloklardan tahsis sözü aldıklarını ancak bunun gerçekleştirilmediğini ifade eden Şerifoğlu verilen sözlerin tutulmadığını ve sonuçtan da haberdar olmadıklarını dile getirdi.



Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu Mevcut sağlık kampüsünün hizmet gereçlerini karşılayacak durumda olmadığını yeni bir yatırım planladıklarını belirterek ek bina projesinin hazır olduğunu belirterek bu binanın biran önce tamamlanmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.



Üniversite yolunun tamamlanamayışı ile ilgili de sıkıntının yaşandığını ifade eden Şerifoğlu kendilerinin de bilemediği bir takım sıkıntılar yaşandığını ve sürekli yetkililere sorduklarını şuan yolun eski halinden çok daha kötü durumda olduğunu söyledi. Şerifoğlu Ankara'da projeler ile ilgili görüşmeye gittiklerinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın kendisini görür görmez yolunuz için para yolladım bitirildi mi diye sorduğunu belitti.



Üniversitenin Yurt sorunu ile ilgilide yaptıkları girişimlerle ile ilgili bilgiler veren Rektör Şerifoğlu Soğancı yurdunun koşullarının dayanılır gibi olmadığını ifade ederek " Üniversitemizin 20 dönüm arsasını Kredi yurtlar Kurumuna senato kararıyla verdik 2 yıl geçti o yatırımda başlamadı" dedi.

Haber; P.YILDIRIM