Milli ve manevi değerlere bağlı, erdemli bilim, sanat ve meslek insanları yetiştirme misyonuyla akademik faaliyetlerini yürüten Düzce Üniversitesi, düzenlediği 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile 4109 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı.



Düzce Üniversitesi Stadyumunda düzenlenen mezuniyet töreni programına, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz,Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, protokol üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.





“Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sunacaklar”
Kortej yürüyüşü ile başlayan programda konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, mezun olan öğrencilerle bir arada olmaktan ve onların mutluluğunu paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zorlu ve yorucu bir eğitimin ardından mezun olan öğrencilerde emeği geçen öğretim üyelerine ve velilere teşekkür eden Bağcı, öğrencilerin üniversiteden aldıkları bilgi, deneyim ve vatan sevgisiyle ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sunacaklarını ifade etti.




“Ahlak, vicdan ve sağduyu sahibi bireyler olmanız en temel beklentimiz”
Düzce Üniversitesi RektörüProf. Dr. Nigar Demircan Çakar“Yıllar önce Ülkemizin dört bir yanından gelerek bizlere kalplerinizi emanet ettiniz. Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarınızın kıymetini bildik, bugün de onları büyük bir gururla sizlere teslim ediyoruz. Özveriniz, fedakarlığınız ve bizlere olan güveniniz için teşekkür ediyoruz.” diyerekşöyle konuştu:

“Bundan sonra yaşamın zorlu aşamalarında ahlak, vicdan ve sağduyu sahibi bireyler olarak kamu yararı gözetmeniz, devletimizin haklarını korumanız ve savunmanız sizlerden en temel beklentimiz.”



“Vatanımıza, milletimize yararlı meslek sahibi bireyler olacağız”
Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan 2016-2017 Akademik Yılı birincisi olan İşletme Fakültesi öğrencisi Seher Azize Köstekçi şu ifadelerde bulundu:

“Başlangıçların güzel, bitişler zordur. Her zaman hep yanımızda olan, hakları ödenmeyecek annelerimizin, babalarımızın, ailelerimizin; emekleri anlatılmayacak hocalarımızın karşısında büyük bir heyecan, gurur ve minnetle doluyuz. Vatanımıza, milletimize yararlı meslek sahibi bireyler olacağız.”

Protokol konuşmalarının sonrasında, lisans programları birincisi Seher Azize Köstekçi’ye hediye ve plaketini Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı takdim etti. Lisans programları ikincisi Murat Eren Sarı’ya hediye ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu takdim ederken, lisans programları üçüncüsü Burak Uyduran’a ise hediye ve plaketleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ile Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz takdim etti.

Program enstitüler, fakülteler ve yüksekokullarda dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyelerinin yanında mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam etti. Son olarak öğrenciler mezun olmanın coşkusu ile keplerini göğe fırlatarak mutluluklarını aileleri ile paylaştı.

Haber: Ö. YILMAZ