Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Öztürk, Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kayabaşı ve 29 öğrenci, TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Alternatif Enerjili Araç Yarışmasına” ilk defa Elektromobil Kategorisinde katılacak. Yarışma için öğrenciler, sabah akşam çalışarak 3-9 Ağustos’ta yapılacak olan yarışmaya hazırlanıyor.
Tasarlanan Akü destekli bir otomobilde bir sürücü koltuğu ve bir yolcu koltuğu bulunuyor. Tamamen aküyle çalışması en büyük özelliği. Başka bir benzin motoru veya hibrit motor  da yok. Direk elektrik motoruna sahip. Yarışmaya katılan otomobiller bir saat içerisinde toplam 30 tur atılacak ve en sonunda ölçümlenecek en az akü kullanan birinci olacak.
5 Kategorinin bulunduğu yarışmada ödüllerin hepsi kazanıldığında 60 bin TL Üniversite kasasına girecek. Proje öğrencilere de büyük katkı sağlayacak.
Üniversitelerin Tasarladığı araçlar üretime geçerse lokal olarak da Düzce içerisinde de kullanılabilecek. En kirli illerin başında gelen Düzce’de araçların çevreye de katkısı olacak. 

Haber;S:KAŞKIR