Geçtiğimiz günlerde bazı üniversitelerde yaşanan olaylar nedeniyle ülke genelinde üniversiteler güvenlik önlemlerini yeniden gözden geçirmeye çalışıyor. Yüksek Öğretim kurulu Başkanlığı da üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi için güvenlik önlemlerinin arttırılmasını isterken, Düzce Üniversitesi’nin sorunlarının büyüklüğü dikkat çekiyor.

YÖK başkanlığı, görev yapan özel güvenlik görevlilerinin özellikle kışkırtıcı, tehlike barındıran eylemlere karşı özel eğitime tabi tutulmasının, üniversite yerleşke ve binalarına girişlerde güvenlik kontrollerinin artırılması, X-ray cihazlarının, kapı detektörlerinin ve güvenlik kameralarının yaygınlaştırılması, şüpheli paketlere yönelik özel önlem alınması ve güvenlik güçleriyle daha yakın işbirliği içinde çalışılmasının önemine işaret etti..

Yeni kurulan ve gelişmesini tamamlayabilmek için çalışmalarını sürdüren Düzce Üniversitesi’nin temel sorunu ise kampus çevresinin tamamen açık olması... Kampus girişinde  güvenlik görevlileri olmasına rağmen,  oldukça geniş olan arazisinin tel örgü veya duvar gibi bir engelle kapatılmamış olması nedeniyle  kötü niyetli kişilerin kampus içine girmesini önlemek oldukça güç.

Düzce Üniversitesi’nde herhangi bir olumsuz olayın yaşanmamasının bundan sonra yaşanmayacağı anlamına gelmediği ve güvenlikle ilgili tedbirlerin bir an önce alınması gerektiği değerlendirmeleri yapılıyor.