Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2017 yılında Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın [ÜniAr] kurucuları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından Öğrenci Dostu Üniversite Şehri: 2017 Araştırması gerçekleştirildi.

Eskişehir zirvede, Düzce 23.sırada
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın 164 üniversitede, 13 bin 694 üniversite öğrencisi arasında yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda (TÜMA) Eskişehir, 91 puanla zirveye otururken Düzce 81 puan alan Düzce 23.sırada yer alarak üniversite öğrencilerinin memnun oldukları iller arasında başı çekti.



10 kriterde memnuniyet ölçüldü
Şehirden memnuniyet araştırmasında ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerinin okudukları şehre ilişkin memnuniyetleri ölçüldü.

13 bin 694 öğrenciye soruldu
Çalışma, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasının [TÜMA-2017] bir parçası olan araştırmada verileri, 2017 yılında 81 ildeki 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören 13 bin 694 öğrenciden toplandı. Türkiye’de 33 şehirde öğrenciler yaşadıkları şehirden memnuniyet hissederken 36 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissi yaşadığı belirtildi.



Bolu ve Sakarya’yı geride bıraktık
Eskişehir’in üniversite öğrencilerin en memnun olduğu şehirler memnuniyet sıralamasında zirvede yer aldığı tabloda Düzce 23.sıraya yerleşti. Düzce, araştırma sonuçlarına göre çevresindeki en yakın iller olan Bolu ve Sakarya’yı geride bıraktı.

Haber:Y.SEVER