Düzce Üniversitesi öğrencilerinin toplu taşımacılıkdaki sorunları çözülecek gibi görünmüyor. İki Belediye bir türlü ortak noktayı bulamıyor ve topu birbirlerine atıyorlar olan kış gününde öğrencilere oluyor.
Yıllarca il olalım üniversitemiz olsun diye haykırıp durduk. Üniversite olursa binlerce öğrenci Düzce'ye gelecek ve Düzce'de Üniversite kenti olacak ve Düzce'nin esnafınada büyük katkı sağlayacak diye yıllarca talep ettik. Bu gün Düzce İl ve Üniversitesi'de var. Üniversitede okuyan yaklaşık 7 bin öğrencisi ile birlikte öğretim üyesi idari personeli diğer hizmetlerde çalışanlarla bin kişi daha eklendiğinde 8 bin kişiye çıkıyor. Üniversite her geçen gün gelişmeye ve hem öğrenci hemde personel sayısı artamaya devam ediyor.
Buraya kadar herşey normal. Anormal olan ise 7 Bin öğrencinin hem Düzce merkeze hemde konutlar bölgesine taşınmasında yaşanan sorunlar.
Son bir iki aydır toplu taşımacılıkta büyük sıkıntı var ve öğrenciler artık bıktılar. Biz şehir merkezinden 15 dakikada bir konutlardanda 20 dakikada bir okulumuza gidecek araç istiyoruz ayrıca şehir merkezinde belli duraklara Üniversite'ye saat kaçta otobüs olduğunu yazan çizelgeler istiyoruz kısaca ulaşımda problem yaşamak istimeyoruz diyorlar.
Bu taleplerini üniversite yönetimine iletilmesiyle birlikte rektörlük tarafından konu Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve Belediye meclis üyelerinin Üniversite'yi ziyaretlerinde gündeme geldi ve Ercan sorun bizden değil Düzce Belediyesi'nden kaynaklanıyor dedi.
Aynı sorunlar yine Üniversite'yi ziyaret eden Düzce Belediye Başkan'ı İsmail Bayram ve Belediye meclis üyelerine iletildi.
Bayram bizden yana bir sıkıntı yok biz ortak bir protokol hazırladık ben imzaladım Konuralp Belediye Başkanı imzalamadı dedi.
Öğrencilerin talepleri belli bu taleplerin muatabı olan her iki Belediye Başkanı'da bizden kaynaklanan sorun yok diyorlar ve topu diğer tarafa atarak konu çözümsüzlüğe mahkum ediliyor. Sanki Üniversitemiz olsun Düzce gelişsin diyen bizler değildik.
Bu zihniyetle ne Üniversitemizi geliştirebiliriz nede Düzcemizi.