Düzce Üniversitesi’nin hayata geçirmek için büyük uğraş verdiği mühendislik fakültesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 

Yürürlüğe giren karar camiada büyük sevinç yarattı.Zira teknopark yapımı için ön şart olan mühendislik fakültesi, sanayi işbirliğiyle yüksek katma değerli projelerin üretilebilmesi açısından da büyük önem taşıyor.

 

İlimiz  ilerlemesi  açısından memnuniyet verici gelişmeyle ilgili olarak Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, mühendislik fakültesi kurulmasına onay çıkmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mühendislik fakültesinin yalnız teknopark projesi için değil, tıp ve mühendislik işbirliği ile DTP ve TÜBİTAK için yüksek standartta proje üretimi için de önemli olduğunu ifade eden Şerifoğlu, bu sayede yüksek katma değerli projeler de üretilebileceğini söyledi. Şerifoğlu, fakültenin kurulması için gerekli işlemleri derhal başlatacaklarını belirterek, ardından da teknopark için harekete geçileceğini dile getirdi.

 

 

Bilindiği gibi Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu teknopark projesi ve mühendislik fakültesinin kurulmasıyla ilgili olarak bizzat Ankara’da temaslarda bulunmuş ve şimdiden teknopark projesi için bir iş adamının yatırıma hazır olduğunu ifade etmişti.