Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 13. Kuruluş Yıldönümü Teşvik ve Ödül Töreni programına; Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, il ve ilçe protokolü ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.



“Kamu-üniversite-sanayi işbirliğindeki başarımızı hep birlikte görüyoruz”
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı kürsü konuşmasında, şunları kaydetti:

Üniversitemizle her zaman iç içe çalışıyoruz. Üniversite hocalarımız OSB’lerimizde danışmanlık ve benzeri çalışmalar yapıyor. Kamu-üniversite-sanayi işbirliğimizdeki başarımızı hep birlikte müşahede ediyoruz, görüyoruz. Yine sosyal alanlarda da üniversitemiz her zaman var. Konuralp’te sempozyum yaptık. Göç ile ilgili iki sempozyum yaptık. Bağımlılıkla ilgili yine bir sempozyumumuz oldu. Turizm fakültesi ile yine bir şimdiye kadar yapılmayan ulusal bir sempozyumumuz olacak, Topuk Yaylası’nda.

“Üniversite ile yakın çalışmalarımız devam edecek”
Ben hocalarımızı da tebrik ediyorum. Hem ders veriyorlar, hem toplumun hem de sanayinin içerisindeler. 3-4 ayak aynı anda gidiyor. Bunu bir arada yapmak kolay değil. 15 sayfalık bir makalenin 3 ayda bittiğini bildiğim için yaptığınız için ne kadar zor olduğunu görüyoruz. İnşallah bundan sonra da üniversite ile yakın çalışmalarımız devam edecektir.

“Uluslararası öğrencilerimizi önemsiyoruz”
Ayrıca uluslararası öğrencilerimizin sayısını da artırmak istiyoruz. Valiliğimiz olarak kuracağımız Yabancı öğrenciler mahalli ofisi ile sorunlarına da çözüm bulmak istiyoruz. Anıtpark Meydanı’nda güzel bir etkinliği hep birlikte yapacağız. Üniversitemiz gelişiyor.
Üniversite camiinin bitmesi için iş insanlarına çağrı yaptı!
Üniversite camimizi de bitireceğiz bir şekilde en kısa zamanda. Biz onu işadamlarımızla el ele verip tamamlayacağız, işadamlarımızdan bunu bekliyoruz. Camimizi bir an önce bitirmemiz gerekiyor. Üniversitemizin 13.yılı hayırlı olsun. Tüm hocalarımıza başarılar diliyorum.”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, üniversitenin 13.kuruluş yıldönümünün hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Birçok farklı alandaki başarılarla gururlandık”
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise, üniversite bünyesinde yaptıkları faaliyet ve çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“İlklerin üniversitesi olarak üniversitemizde, ülkemizin ilk açık kapı uygulamasını hayata geçirdik ve birimlerimizde kurumsallaştırdık. Yine ülkemizde ilk açık kampüs ve açık ders uygulamalarıyla sınırları aştık. Temiz kampüs etkinlikleriyle çevre bilincini yaygınlaştırdık her fırsatta öğrencililerimizi dinledik. Belediye başkanımızın katılımıyla öğrencilerimizle buluştuk. Örnek niteliğinde bu ilkleriyle üniversitemizin kendisiyle birlikte kurulan üniversiteler arasında ilk sırada Dünya üniversiteler arasında da ilk 2 bin içerisinde yer almaya devam ediyor. Öğretim elemanlarımızın çabaları ve idare personellerimizin gayretiyle öğrencilerimizin azmi ve heyecanı ile bu yıl devlet üniversiteleri sıralamasında 43’üncü sıraya yerleştik. Akademisyenlerin 2018 yılı performanslarına göre aldığı akademik teşvikler bazında tıp fakültemiz ile 2’inci, teknoloji fakültemiz ile tüm fakülteler arasında 3’üncü sıraya yerleştik. Öğrencilerimizin spordan sanata, öğretim üyelerimizin teknolojiden girişimciliğe farklı alanlardaki başarılarıyla gururlandık.

“Geleneksel tamamlayıcı tıp alanında poliklinik faaliyetlerini başlattık”
Özellikle ihtisaslaşma alanında sağlık alanında geleneksel tamamlayıcısı çevre alanında tarımsal atıkların geri kazanılması konularında yürüttüğümüz ihtisaslaşma faaliyetleri ile şehrimizin ve bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasından etkimizi göstermeye başladık. Son 1 yıl içinde köylerimizde yetiştirilen tıbbı bitkilerde 6 başarı sayladık. 27 tür bitkinin yetiştirilmesi çalışmalarını başlattık. Faaliyetlerimizi Düzce dışına dahi çok sık sayıda işbirliği ile yaygınlaştırdık. Şehrimizdeki ekim alanını bu yaz içinde 500 dekara, 2020 yılında ise bin dekara çıkarmayı düşünüyoruz. Fındık yeşil kabuklarında mantar yetiştirmeyi başardık. Gönüllü çiftçilerimizi eğittik. Bitki ekstrelerimizden ve arı ürünlerinden ilaç ham maddesi eldesi konusunda önemli aşamalar kat ettik. Geleneksel tamamlayıcı tıp alanında poliklinik faaliyetlerini başlattık.

“Fındığın ekonomik değerini arttıracak olan çalışmalara ağırlık verdik”


“DÜBİT’in sanayiye verdiği hizmet 70’e ulaştı”
Son yıllarda merkezi laboratuvarımızda çalışmalarımız hız kazandı. DÜBİT’in sanayiye verdiği hizmet 70’e ulaştı. Özellikle TSO kurulum ve kapasite sağlanmasına yönelik 1601 TUBİTAK projesiyle son yıllarda patent ve faydalı model sayımızı 3 katına çıkardık. Girişimcilik haftaları, kuluçka programları ve girişimcilik kampları ile Düzce Teknopark’ta genç beyinlerin fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir ortam hazırlamaya çaba gösterdik ve bu projelerin 2 milyondan fazla dış kaynak almasını sağladık. Deney Hayvanları Merkezimizin ruhsatlanmasını da başardık. Büyük işler, büyük hayaller kurma isteği olan insanlarca başarılır düşüncesiyle İstanbul Ankara hızlı tren hattını Düzce- Gerede – Bolu güzergâhı konusunda da üniversite olarak inisiyatiflindik.

“İhtisaslaşma faaliyetlerimizle bölgenin kalkınmasına öncülük ediyoruz”

Sayın Valimizin liderliğinde bölgemize ve şehrimize bağımlılık ve mücadele, göç sorunu, çocuk istismarının önlenmesi, çevre kirliliği, eğitimde niteliğin arttırılması gibi çok arklı konularda devretmeye devam ediyoruz. 2019 ve bundan sonra bu yıldan itibaren kısa vadeli hedeflerimiz arasında devam eden alanlarımızı hizmete açmak ve alt yapı faaliyetlerimizi tamamlamanın yanında ihtisaslaşma faaliyetlerimizle bölgenin ekonomik ve beşeri ve bilimsel kalkınmasına öncülük etmesinde yer alıyor.”



Açılış konuşmalarının sonrasında, 13. kuruluş yıldönümü pastası, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve protokol üyeleri eşliğinde kesildi.



Plaket takdimi ve başarı ödüllerinin verilmesinin ardından tören, Düzce Üniversitesi’nde son bir yıl içinde yeni akademik unvan alan öğretim üyelerine belgeleri takdim edilerek cübbelerinin giydirilmesinin ardından sona erdi.



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ