Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, kurum olarak son 6 aylık süre içinde belirledikleri hedeflere yaklaştıklarını bildirdi. Şerifoğlu, Konuralp Yerleşkesi sosyal tesislerinde  sabah saatlerinde basın mensuplarına yönelik olarak, öğleden sonra da Düzce kamuoyuna yönelik olarak düzenlenen sunumlarla yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

Öğleden Sonraki toplantıya, Milletvekili Celal Erbay,  Rektör Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Hayırsever İşadamı Rıza Malatyalı, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, kamu müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Salonda büyük ilgi ile karşılanan Rıza Malatyalı, Rektöre Atatürk fotoğrafları ile yapılan bir tablo hediye etti.

 

Sinevizyon vasıtası ile Rektör, Rektör yardımcıları, dekanlar ve öğrencilerin üniversitenin tanıtımını yaptığı sinevizyon gösterisinin ardından, Rektör Şerifoğlu,  Düzce Üniversitesi’nin yapılanmasını ve altı ayda alınan mesafeyi anlattı.Üniversite Hastanesinin Döner sermaye kayıplarının altı ayda yüzde 9,58’den yüzde 2.5’lara kadar düşürüldüğünü belirten Şerifoğlu,  Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın başlattığı kampanya kapsamında daha çalışmalar başlamadan 80 Bin YTL’lik bir desteğin geldiğini, yaklaşık 1.5 Milyon YTL’lik tefrişat için desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Üniversitenin birimlerinin durumu hakkında tek tek bilgi veren şerifoğlu’nun zaman zaman toplantıya izleyen Celal Erbay’dan övgü ile bahsetmesi dikkat çekti.

 

 

Kampüs alanında yapılacak inşaat çalışmaları ile ilgili de detaylı bilgi veren Şerifoğlu, bu çalışmaların yanı sıra geçtiğimiz altı ay sunumlarında hiç bahsedilmeyen gelişmeleri de anlattı. Hastanede özel güvenlik ihalesi yapıldığını, Acil Serviste iyileştirmeler yapıldığını anlatan Şerifoğlu, üniversitenin otomasyona geçmesi ile birlikte kağıtsız bir akış sistemi kurmaya hazırlandıklarını söyledi.

 

 

Şerifoğlu konuşurken Erbay’ın sürekli olarak not aldığı dikkatlerden kaçmadı.  Rektör Şerifoğlu, önümüzdeki altı ay planlarını anlatırken, seneye üniversitenin iki katı bir bütçeye ihtiyacı olacağını dile getirirken, yeni kurulan yüksekokulların öğretim görevlisi ihtiyacı için Erbay’a güvendiklerini dile getirdi. Şerifoğlu, orman Fakültesi’nin  en önemli sorunlarından birisinin doktora programı olmayışını gösterdi.

 

Şerifoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Ak Parti Milletvekili Celal Erbay, kendisinin siyasetçi değil ilim adamı olarak dinlenmesini istedi. Erbay, Doktora programının açılması için çalışacağını, Yol meselesinin yazısının geldiğini, iki misli bütçe isteyeceklerini söyledi. Erbay konuşmasının burasında “isteyenin yüzü bir kara” deyimini de kullandı.

 

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın kampanyasına destek sözü verirken, listeyi alacağını, inşallah birçok platin ve altın bulunacağını söyledi.

 

Erbay konuşmasının sonunda kendisini tebrik eden Rıza Malatyalı’nın elini öptü.

 

 Altı ay sunumlarının sonunda soru cevap bölümünde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu Sosyal Güvenlik Akademisi kurulması teklifi yaptı. Erbay’ın konuya sıcak yaklaşması dikkatlerden kaçmadı.