Öncü ekranlarında yayınlanan ve yapımcılığını Mimar Osman Güdü'nün yaptığı Kent ve Yaşam Programına konuk olan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bir soru üzerine öğrencilerin politize olmasının önünde ekonomik sıkıntılar olduğunu söyledi.

Özellikle Yurtta kalan öğrencilerin profili konusunda çarpıcı teşhislerde bulunan Şerifoğlu, yurttta kalan öğrencilerin yüzde 13'ünün hem babasının hem de annesinin işsiz olduğunu, yüzde 74'ünün ise sadece babasının çalıştığını söyledi. Şerifoğlu yurtta kalan öğrencilerin çok azının ekonomik durumunun iyi olduğunu İfade etti.

Ekonomik açıdan zor durumda olan öğrencilere burs vermek için sivil toplum kuruluşları ile bağlarından yararlanmaya çalıştığını belirten Şerifoğlu, bir derneğin iyi durumdaki temiz giysilerle açtığı kermesteki elbiselerin bile 5 YTL'ye satılamadığını, derneğin akşama doğru fiyatları 1, 2 YTL gibi rakamlara düşürdüğü zaman alıcı bulabildiğini dile getirdi..

Diğer üniversitelerin YÖK'ün yasaklamasına rağmen işlem masrafları gibi gerekçelerle aldığı paranın Düzce Üniversitesi tarafından alınmadığını söyleyen Şerifoğlu üniversite eğitiminin pahalı bir eğitim olduğunu dile getirirken, çözümün durumu iyi olan öğrencilerden katkı payı alarak, durumu kötü olan tüm öğrencilere burs verilmesinden geçtiğini söyledi,

Şerifoğlu'nun çizdiği profilden çok etkilenen Osman Güdü, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Düzceli hayırseverleri öğrencilere burs vererek destek olmaya çağırdı.