Düzce Üniversitesi Yaşam Alanı'nda çalışmalar hızla ilerliyor. 18 dönümlük araziyi kapsayan çalışmalar sonucunda üniversite çok fonksiyonlu bir alana kavuşmuş olacak.Yaşam alanındaki ilk etkinliğin ise bahar şenliği olması hedefleniyor.
Yaşam alanında, yağmur çamur demeden çalışmalar devam ederken, yetkililer 5-6-7 Mayıs Düzce Üniversitesi Bahar Şenlikleri'ni bu alanda yapmak istediklerini belirtti. Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, yaşam alanı 18 dönümlük bir araziyi kapsıyor. 18 dönümlk arazinin 2 dönümü tören alanı olacak ve Düzce Üniversitesi bir çok tören ve etkinlikte bu alanı kullanacak. Yaşam alanında ayrıca 400 metrekarelik ve 100 metrekarelik alana sahip 2 tane kafeterya bulunacak. 400 metrekarelik kafeteryanın inşaat çalışmaları son hızla devam ederken çalışmaların tamamlanmasının ardından ikinci kafeterya inşaatının başlayacağı öğrenildi,
Doğal bir ortamın sağlanması amacıyla yeşil alanların ağırlıkta olacağı yaşam alanında ayrıca 2 tane de süs havuzu bulunacak.