Milliyet Gazetesi’nin tanınmış köşe yazarlarından Düzce Doğumlu Güngör Uras, gazetenin bugünkü sayısında gündemini Düzce Üniversitesi ’ne ayırdı. ‘Düzce Üniversitesi Yoktan Var Oldu’ başlığıyla üniversitenin genel durumu hakkında bilgiler veren Uras, Düzce Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile şuan görevde bulunan Rektör Nigar Demircan Çakar’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

İki kadın öğretim üyesini alkışlamak istedim
Yazısına üniversitenin kurucu Rektörü olan Şerifoğlu’ndan söz ederek başlayan Uras, Şerifoğlu’nun üniversiteyi yoktan var ettiğini belirterek İki dönem rektörlük görevinde süresince üniversiteyi 2000’lerden sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sıraya çıkarmayı başardığını vurguladı.

2015 Mayıs ayında rektör yardımcısı iken görevi Şerifoğlu’ndan devralan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın Türkiye’nin en genç kadın rektörü olarak belirten Uras, Düzce Üniversitesi’nin başarısına neden sevindiğini ve neden böyle bir yazı yazdığını, “Düzce doğumluyum. Bugüne kadar biriktirdiğim on bine yakın kitabı Düzce Üniversitesi kütüphanesine bağışladım. Üniversiteyi bir kadın rektörün, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun nasıl yoktan var ederek, 2000 yılı sonu kurulan devlet üniversitelerinin birinci sırasına çıkardığını izledim. Şimdilerde de Türkiye’nin en genç kadın rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın çabalarını görüyorum. İki kadın öğretim üyesini alkışlamak istedim.” İfadeleriyle paylaştı.

Öğrenci sayısı 25 bine ulaşan üniversitenin bünyesinde oluşturulan Teknopark’a da değinen Uras, “Düzce Teknopark”ın 2011-2012’den sonra faaliyete geçen teknoparklar sıralamasında birinci durumda olduğunu aktararak Teknopark’ın önemli olduğunu söyledi.

Haber:Y.SEVER