Düzce Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve konuşmacı olarak ünlü sinema sanatçısı ve ekolog Ediz Hun'un katıldığı ''Sosyoekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri'' konulu sunuma Üniversite Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Süleyman Akbulut, öğretim üyeleri ve görevlileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sunumuna Aşık Veysel'in ''Benim Sadık Yarim Kara Topraktır'' dizeleri ile başlayan Ediz Hun ''Ben şehir insanı değilim. Toprak insanıyım. Toprakla uğraşmayı çok seviyorum. Doğada her canlının bir hikmeti ve fonksiyonu var. Bunun için doğayı her anlamı ile korumak çok önemlidir. Mesela Fransızlar kendilerini beğenmiş gibi durular fakat caddelerinde bir tane sigara izmariti ya da çöp yoktur. 3 önemli kavram vardır.

Demokrasi kavramı, hak ve hukuk kavramı ile çevre koruma kavramı. Bunlar büyük önem taşıyor. Öyle bir durumdayız ki Birleşmiş Milletler biofiziksel ekonomi kurmaya çalışıyor. Matematiksel rakamlardan oluşmayan ve doğayla hesaplanan bir ekonomi ortaya çıkıyor. Şu anda İstanbul nüfusu yaklaşık 15 milyon diye hesaplarsak Günde yaklaşık 75 milyon atık boğazlara akıtılıyor. Bunun için bazı fiziksel ve biyolojik arıtmaların oluşturulması gerekiyor'' dedi.

Ekolog Ediz Hun'a sunumunun ardından Üniversite Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut tarafından plaket takdim edildi. Ediz Hun daha sonra öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber; Ş. ÇAKIR