İlki gerçekleştirilen ve açıldığı günden itibaren büyük bir ilgi ile takip edilen 1. Düzce Kitap Fuarı, önemli bir misafiri ağırladı.



Dünyaca ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın kendisi gibi yazar kızı Fatma Defne Ilgaz, konuk olduğu fuarda, sevenleri ile bir araya geldi.

Sinema ve müzik alanlarında verdiği eserlerle kitlelere ulaşan Ilgaz, Düzce Yazarlar, Şairler ve Sanatkarlar Derneği’nin standında severleri ile söyleşide bulundu ve imza günü gerçekleştirdi.



“Türkler okumuyor söylemini de tedavülden kaldıracağız”

Gerçekleştirilen fuar hakkında görüşlerini dile getiren Sanatçı-Yazar Defne Ilgaz, Öncü Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Bu fuarda fikir sahibi olanlar Safir Koleji’dir. Bu fikir akıllarına nereden geldi bilmiyorum ama çok iyi düşünmüşler. Kolejden bir görevli ile konuştuk. “Biz kitap alınınca kullanmak için yaklaşık 20-30 bin poşet bastırmıştık. Şuan hepsi bitti” dedi. Bu müthiş bir rakam. Türkler okumuyor, bizim milletimiz okumuyor gibi söylemleri de tedavülden kaldıracak bir rakam oldu. “



“Bir bakıp çıkan değil, gerçekten ilgili bir kitle var”

Fuara katılımla ilişkin olarak da açılamalarda bulunan Ilgaz sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün itibari ile konuşursak, bir söz vardır ya “Bir bakıp çıkacağım.” Öyle değil. Gerçekten ilgili bir kitle var. Gelip konuşan, ne istediğini bilen, bilinçli, sorduğu soruların farkında olan kaliteli insanlar.  Ben kedi adıma çok güzel vakit geçirdim. Ticari hareketlilik bir yana inşallah bu aktivite devam eder. Ve umarım ulusal basında da yer alır. Elbette ki bu daha siftah. Bundan sonrakiler tecrübeli organizasyonlar olarak devam edecek. Bence bu başlangıç çok güzel. Bunun devamının iyi geleceğine eminim.”



Haber: K.MELİKOĞLU
Görüntü: A.KAÇAN