Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında Anadolu Mektebi, Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 24-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen “Fikir, Sanat, Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek” programı kapanış paneli ile sona erdi. Düzce’de bir otelde gerçekleştirilen 3 gün süren programda, düşünce, sanat ve kültür hayatına büyük etkileri ve katkısı olan usta kalem Necip Fazıl Kısakürek’in bütün eserleri ve hakkında yazılanlar okunup değerlendirildi.



Panellere, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Halûk Dursun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı aynı zamanda Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Prof. Dr. Sayın Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, ve Düzce protokolünün yanı sıra Necip Fazıl Kısakürek´in oğlu Osman Kısakürek ve torunu Şeyma Kısakürek Sönmezocak katıldı.



Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Isparta Bolu, Sakarya, Kocaeli, Trabzon, İstanbul, Karaman, Konya ve Ankara illerinden gelen ve Düzce’den de katılım sağlayan öğrencilerle birlikte panellerde  “Necip Fazıl Kısakürek konuşuldu. 

Program kapsamında Arsal Anadolu Lisesi, Farabi Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akçakoca Öğretmenevi, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde toplam 8 oturum gerçekleştirildi.



Ayrıca panelleri takip eden akşamlarda çeşitli etkinlikler de yapıldı. Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda Sanat Yönetmenliğini Nebahat Konu Yılmaz´ın yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Necip Fazıl Kısakürek´in şiirlerinden bestelenmiş olan eserlerin seslendirildiği konser verildi. Yine Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler’in yaptığı, Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı "Bir Adam Yaratmak" adlı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.

Haber: C.ÜSTÜNER