Yenikent 13'üncü bölgede bulunan Yeşiltepe İlköğretim Okulu'nun çatlaklar nedeniyle yıkılan duvarının yola yayılan hafriyatı, değişen bürokrasiye ve zamana meydan okuyor.

Yeşiltepe İlköğretim Okulu'nun duvarlarındaki büyük çatlakların tehlike oluşturduğu gerekçesiyle duvarının ve merdiveninin bir bölümü iş makineleri tarafından yıkıldığında Düzce Bürokrasisi tamamen farklıydı. Tamirin yapılacağına ilişkin açıklamalar, konuyla ilgili bürokratların birer birer Düzce'den ayrılması ile birlikte sonuçsuz kaldı.

Duvar yıkıldığında Düzce Valisi Olan Halil Nimetoğlu, genel seçimlerde milletvekili adayı olunca yerine önce vekaleten, sonra da asaleten olmak üzere Ercan Topaca göreve başladı. Bu arada Topaca'nın da Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne atanması üzerine Halen Görevdeki Düzce Valisi Bülent Kılınç ilimize atandı. Yeşiltepe İlköğretim'in yıkılan duvarı da enkaz durumunda beklerken üçüncü valiyi tanımış oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ve Bayındırlık müdürlüklerinde de değişiklik oldu. Duvar yıkıldığı zaman milli eğitim müdürü Osman Akova, Bayındırlık Müdürü ise Necati Alkan idi. Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Yusuf Sezer, Bayındırlık Müdürlüğünü ise Yusuf Ziya Sakzeki yürütüyor.

Yeşiltepe İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler bile yıkılmış duvarı kanıksamaya başladılar. Girişi demirlerle kapatılmış olmasına rağmen okul bahçesinden giriş yolu bulan öğrenciler, tehlikeye aldırmaksızın buradan okula inip çıkıyorlar. Hatta okul bahçesinden aşağı inen öğrenciler zaman içinde patikaya benzer bir yol da oluşturmuşlar.

Yeşiltepe İlköğretim Okulu'nun duvarının yıkılmasının üzerinden geçen iki yıl boyunca Düzce'de çok şey değişti, ancak g eçen iki eğitim yılında konuya çare bulmak bir türlü mümkün olamadı.