2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında 23 Mart 2014'te yapılan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına başvuru yapabilecek.



LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS'lere başvuru yapmak isteyenlerin, 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. LYS'lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS'den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilecekler.



LYS başvuruları ve sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer alıyor. Adaylar, sınav ücretlerini tüm PTT işyerlerinden, çeşitli bankalardan ve ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı ya da banka kartıyla da yatırılabilecekler. Adayların sınav ücretini yatırmaları başvuru için yeterli olmayacak, başvurunun tamamlanmasını sağlamayacak. Adayların, internet veya bir başvuru merkezi aracılığı ile başvurularını yapmaları gerekiyor. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvuru işleminin bireysel olarak internet aracılığıyla aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr ) ya da bir başvuru merkezinden tamamlanması gerekiyor. Adayların, "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerekiyor.


Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan "onay kodunu" görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak.