Düzce Üniversitesi'nde Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Hemşirelik Haftası Etkinlikleri" düzenlendi.  . Çelenk koyma töreniyle başlayan etkinlikler, Dr. Mehmet Karav'ın konuşmacı olarak katıldığı "Anne Baba Çocuk İletişiminde Bilinçaltı Yaklaşımlar" başlıklı konferansla devam etti.

Üniversitenin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversite Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Onur Özlü, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Uygur Er, Prof. Dr. Şükrü Öksüz, Doç. Dr. Mehmet Yaşar, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir İskender, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Öneç,  öğretim üyelerimiz ile Üniversite  Hastanesi hemşireleri ve sağlık personelleri katıldı.

sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası

Konferans öncesi konuşma yapan  Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, hemşireliğin çok zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu ifade ederek hemşirelerin, sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.  Hemşirelerin ve yardımcı sağlık personellerinin hastaya ilk dokunan ve hasta yakınlarını bilgilendiren birincil kişiler olduğunu belirten Çakar, zor şartlarda çalışan hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için uğraş verdiklerini ifade ederek gece gündüz demeden mesleğini icra eden tüm hemşirelere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında Dr. Mehmet Karav, "Anne Baba Çocuk İletişiminde Bilinçaltı Yaklaşımlar" başlıklı bir konferans verdi. İletişimin bir süreç olduğunu ve iletişimle kişide davranış değişikliğinin amaçlandığını ifade eden Dr. Karav, etkili iletişimde karşımızdakini dinlemenin önemli olduğunu söyledi.

dört kelimeden oluşan yedi olumlu cümle

"Çocuğunuzun dilinden konuşursanız, çocuğunuzun doğru ve yanlışı öğrenmesini sağlarsınız." diyen davetli konuşmacı çocukların mutlu ve kendine güvenli bireyler olarak yetişmeleri için ailelerin, uykuya daldıktan sonra çocuklara üç dört kelimeden oluşan yedi olumlu cümleyi 21 gece üst üste tekrar etmesi tavsiyesinde bulundu.

sevgi yoksa agresifleşir

Çocukları değiştirmenin ailenin kendini değiştirmesinden geçtiğine dikkat çeken Dr. Mehmet Karav, yeteri kadar sevgi gösterilmeyen çocuğun agresifleştiğini ifade ederek küçük yaşta çocuklara sorumluluk bilincinin aşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber;S.KAŞKIR