Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasındaki protokol gereği Düzce Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Esra Erol’un koordinatörü Psikolog Uğur Dalan’ın katkıları ile Evlilik Öncesi Eğitim Semineri düzenlendi.

Muhtarlar Lokalinde gerçekleşen seminere Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Eğitmen olarak Psikolog Uğur Dalan, Avukat Özlem Bakıcı, Begüm Beyaz ve Sosyolog Selda Cambaz katıldı. Seminerde, Evlilik Aşkı öldürür mü, Aşkın ölmemesi için neler yapılmalı, Evlilikte Çocuk, Ne zaman Çocuk Sahibi olunmalı, evlilikte doğru iletişim, ilişkilerde Etkili iletişim ve hukuki haklar ve sorumluluklar konuşuldu.

Aile kurmayı düşünen gençlere faydalı olacak

Belediye Başkanı İsmail Bayram, genç çiftlere faydası olması amacıyla böyle bir programı Düzce’de gerçekleştirdiklerini söyleyerek, evlilik hayatı boyunca eşlerin birbirine hoşgörülü davranması gerektiğini vurguladı.

Bayram, “Sağlıklı, huzurlu bir evlilik hayatınız, bir aile hayatınız olsun diye dua ediyoruz. Toplumumuzda zaman zaman aile içinde bir takım sıkıntılar yaşanıyor, bunların az olması için bu problemlerin aileyi tekrar bir arada tutabilecek şekilde iyileştirilmesi adına çalıştırılmalar yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın başlatmış olduğu, Türkiye Belediyeler birliği ve Esra Erol Umut Evinin de içinde olduğu projeyi bizde Düzce’de başlattık. Sizlere ve sizin gibi aile kurmayı düşünen gençlere faydası olur umuduyla gerçekleştirdik. Evlilik hayatımız boyunca bizim yaptığımız en iyi şey bence, bende o ailenin bir parçası olarak böyle görüyorum. Benim dileğim evlilik hayatı boyunca, nasıl evlilik öncesinde hoşgörülü davranıyorsak, aileyi oluşturduktan sonrada bu sağ duyuyu ortaya koyabilmek.” Dedi.

Sorunlarla nasıl başa çıkılır

Seminere katılan Psikolog Uğur Dalan ise, genç çiftlere evlilikte yaşanan tartışmalarla nasıl başa çıkılabileceğini anlatarak esprili bir benzetme yaptı.

Dalan, “İnsan hayatında ki en sosyal olgulardan biri evliliktir. Bu kuruma adım atarken nasıl başlamak gerekir ve en önemlisi çiftler arasında tartışmalar vardır. Bunlarla nasıl başa çıkabiliriz bunları konuşacağız. Örnek veriyim, Bir otomobil alıyorsunuz, ama otomobil almanız sizin o otomobili iyi kullanmanız anlamına gelmiyor, gerekli ilgiyi ve özeni göstermeniz gerekiyor. Bende evliyim, benim eşimde psikolog ama bizde kavga ediyoruz, bizimde birbirimizi anlamadığımız zamanlar oluyor. Bu tartışmaları kavgaya çevirmemeye çalışacağız” şeklinde konuştu.