24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile bugün Düzce Üniversitesi Eğitim fakültesinin düzenlediği “İnsana Adanmış Bir Meslek:Portreler” konulu söyleşiye tecrübe ve önerilerini paylaşmak üzere Özel Doğa İlkokulu sınıf öğretmeni Elvan Şakar; Bilim ve Sanat Merkezi Fizik öğretmeni Adem Akkuş,Arsal Anadolu Lisesi Kimya öğretmeni Kenan Göktepe katıldı.

 

 

Söyleşi, Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz’in ve Rektör V.Prof Dr. İsmail Ercan’ın öğretmenlik mesleğinin değerini ve önemini vurgulayan konuşmaları ile başladı.Ardından Özel Doğa İlkokulu Sınıf öğretmeni Elvan Şakar; ”Öğretmenlik önce sevgi ile başlar.Sınıf yönetiminin en büyük sırrı çocukları sevmek ve aileyi tanımaktır.Hedefli olmalısınız,öğrencilerinizin kendilerini ifade etmesine izin verip günceli takip etmeli ve çok okumalısınız.En etkili yöntem öğrenciye öğrenmeyi öğretmektir, soru soran çocuklar yetiştirin okulumuzdaki eğitim yönteminin başarısı budur” dedi. Bilsem Fizik öğretmeni Adem Akkuş öğrenilen bilginin pratiğe dökülmesi gerektiğini, yaptığı proje ve çalışmalardan örnekler vererek açıkladı. Arsal Anadolu Lisesi Kimya öğretmeni Kenan Göktepe ise öğretmenlik mesleğinde sınıftaki öğrencilerin önce coğrafik ve psikolojik yapısının bilinmesinin önemli olduğunu vurguladı.

 

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans salonunda alanında fark yaratan eğitimciler tarafından yapılan söyleşide öğretmenlik mesleğine yeni başlayacak olan eğitim fakültesi öğrencilerine eğitim-öğretim sırasında karşılaşılan durumlardan, meslekteki tecrübelerden ve bu alan ile ilgili önerilerden bahsedildi.Söyleşi soru-cevap ve katılımcılara plaket sunulması ile son buldu.