8.Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması 2011, tüm üniversite öğrencilerine, takım halinde yarışarak yaratıcı lojistik çözümleriyle, ödüller kazanma fırsatı sunuyor. Kaynaşlı MYO Lojistik Programı öğrencilerinden Halil ibrahim Arkaç, Basri Özcan, Uğur Can Akkaya ve İsmail Bulkaç’tan oluşan, Öğr. Gör. İlyas Temel Şafak ve Öğr. Gör. İbrahim Bilgiç desteğinde yarışmaya hazırlanan takım, kendilerine verilen lojistik vaka kapsamında hazırladıkları “Ay Yıldız Hal Projesi” ile finale kaldı.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen, Türkiye’deki üniversitelerden çok sayıda öğrencinin katıldığı ve üç kategoride yarıştığı etkinliğe, “Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri” kategorisinde katılan Kaynaşlı MYO Lojistik Programı öğrencileri, final programında “Dondurulmuş Gıda Tedarik Zinciri Yönetimi” konulu vakayı çözümleyerek, sektör temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan jüri önünde yaptıkları sunumla kategorilerinde birinci olmayı başardı.

Ödül töreninden önce açılış konuşmasını yapan LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, öğrencilere “Türkiye’de gerekli altyapıyı kuramazsanız hiçbir dünya piyasası sizin üzerinizden geçmez” mesajı vererek, şöyle devam etti: “Ulaştırma koridorlarının mutlaka Türkiye üzerinden geçmesini sağlamalıyız. Bizim mutlaka kamyondan TIR’a, karayolu ağırlıklı taşımacılıktan da entegre taşımacılığa, multimodal taşımacılığa geçmemiz gerekir. Bunu da ancak sizlerle başarabiliriz. Bu nedenle, Türkiye’nin öncelikle bir lojistik master planına ihtiyaç var. Tüm tarafların katılımıyla yıllardır söylenen master plan TİM bünyesinde yazılmaya başlandı. Bunun sektöre önemli bir yön vereceğini düşünüyoruz” diye seslendi.

İkinci olarak söz alan Mars Logistics’in Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar ise “Lojistik Vaka, her yıl üzerine koyarak büyüyen bir organizasyon oluyor. Yıllar önce ödül verdiğimiz arkadaşlarımızı, şimdi kurumsal şirketlerin üst kademelerinde görüyoruz. Bu bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor” dedi.

Program adında lojistik kelimesi olan meslek yüksekokulu kategorisinde birinci olan Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencileri plaket ve hediye çeklerini LODER Başkan Yardımcısı ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Gülçin Büyüközkan’ın elinden aldı.

Haber; C. ÜSTÜNER