2010-2011 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. Düzce’de yaklaşık 70 bin öğrenci bir eğitim sezonunu daha geride bıraktı. Protokolün katıldığı karne töreni bu yıl merkeze bağlı Gölormanı Köyü İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene başta Vali Vasip Şahin olmak üzere, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, milli eğitim müdür yardımcıları veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Vali Vasip Şahin, bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktıklarını ve eğitimde Düzce’nin daha ileriye gitmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Eğitimin sadece okulda olmadığının vurgusunu da yapan Vali Şahin, ahlak olarak da çocuklarımız kendilerini yetiştirmeli ve eğitimlerinin yanına bunu da koymaları gerektiğini belirtti.
Daha sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, yaklaşık 70 bin öğrenci ve 4 bin öğretmenin bir eğitim sezonunu geride bıraktığını vurguladı ve bu yıl eğitimde acı kayıpların yaşandığını ifade etti. bu gibi kayıpların bir daha yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğinin vurgusunu yapan Sezer, eğitimde bir çok proje ile çıtayı daha da yükselmeye çalıştıklarını ifade etti.,
Konuşmaların ardından okul birincisi olan öğrenci günün anlamına ilişkin konuşmayı yaptı. Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler izlendi.

Gösterilerin ardından sınıflarında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi. Son olarak protokol tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Öğrenciler 3 aylık bir tatile girmenin mutluluğunu çığlık atarak kutladılar.

Haber; R. BAL