Üç aylık yaz tatilinin ardından Düzce’de yaklaşık 67 bin 400 öğrenci ve 3 bin 876 öğretmen bugün ders başı yaptı. Okulun ilk gününde ilköğretim haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzce’de İlköğretim Haftası kutlamaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Atatürk Anıtı'nda başlayan kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşının ardından sona erdi. Düzenlenen programa, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlköğretim haftası kutlamaları, Çakırlar ilköğretim okulundaki programla devam etti. Programda okul öğrencileri hazırladıkları şiirleri ve dans gösterilerini sundu.

Kutlama programına, Vali Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, milli eğitim şube müdürleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış konuşmaları öncesinde 8. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldin’ çiçeği verdi.
Programın açılış konuşması yapan Çakırlar İlköğretim Okulu Müdürü Muhammet Yılmaz, tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı temennisinde bulundu.
Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, uzun yaz tatilinin ardından başlayan 2012-2013 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi.
Projeler Devam Edecek  
Yazıcı, “En değerli varlığımız olan ümidimiz güvencemiz ve mutluluk kaynağımız olan sevgili öğrencilerimizin en iyi şartlarda yetişmesi, başarılarının artarak sürdürülmesi geleceğimizde güvenle yerlerini almaları temel amacımızdır. İlimizde bugüne kadar başarının artırılması amacıyla bir çok proje başarı ile sürdürülmüş olup, başta okullar hayat olsun projesi olmak üzere bir çok proje sürdürülmeye devam edecek.”dedi.
Düzce Çok Şanslı Bir İl
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Düzce’deki kutlama programlarına katılmak üzere görevlendirilenMilli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Lütfi San, konuşmasında yeni eğitim öğretim sistemi ve bakanlık projeleri hakkında bilgi verdi.

San, 13 yıl önce deprem geçirmiş Düzce’nin deprem yaralarının silmesini de büyük bir başarı olarak nitelendirerek, “ Düzce en şanlı illerden biri olarak görüyorum. Çünkü Düzce’de eğitime son derece duyarlı bir valimiz olduğunu gördüm. Tecrübeli ve gayretli bir eğitim teşkilatının , çok çalışkan yönetici ve öğretmenlerin, sayılarının günden güne artan hayırsever velilerimizin olduğunu biliyorum.”diye konuştu.

 

Konuşmalar Uzayınca..

Protokol konuşmalarının uzun sürmesi ve sıcak hava, okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerini bunalttı. Yorulan minik öğrenciler yere oturarak dinlenmeye çalıştı.

Son olarak konuşan Vali Adnan Yılmaz İse, konuşmasının başında sıcaktan bunalan minik öğrencileri fark ederek, öğrencilerin içeri alınmasını istedi.

Vali Adnan Yılmaz’ın talimatıyla minik öğrenciler içeri alınırken, konuşmasına devan eden Yılmaz, okul öğrenci ve veli işbirliğinin önemine dikkat çekti.

 Yılmaz, “ Eğitim bir heyecan işidir. Heyecanımızı kaybetmediğimiz sürece aşamayacağımız bir engel yoktur. Bu nedenle okul, öğrenci veli işbirliğini en üst seviyeye çıkartmak sizlere ve bizlere düşmektedir. Okulundan öğretmenine, öğretmeninden öğrencisine, öğrencisinden velisine gönül gönüle hep birlikte ekip ruhu içerisinde çalışmalıyız.”diye konuştu.

Yılmaz’ın konuşmasın ardından protokol üyeleri sınıflarda temsili kitap dağıtımı yaptı. vali Adnan yılmaz, kitapları dağıtırken minik öğrencilerin tek tek ismini sordu ve kendini tanıttı.

Sınıfları gezen protokol üyeleri sıralara oturarak minik öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Doğa Koleji’nde tören

Doğa Koleji’nde de yeni eğitim öğretim dönemi için tören düzenlendi. Öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken veliler çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Konuşmalarda yeni dönemin hayırlı olması dileklerinde bulunulurken, öğrencilerin okudukları şiirler ve gösterilerin ardından Doğa Koleji’nde bu yıl görev yapacak olan öğretmenler tanıtıldı.

Haber; S. KAŞKIR