Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Lisans Yerleştirme (LYS) ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavları’nın yerleştirme sonuçlarını değerlendirdi. Dağlı, genel olarak sonuçlardan memnun olduğunu belirtti.

Önemli bir başarı kaydetmişiz
Sınava giren öğrencilerden bin 265’nin yerleştiği LYS sınavına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Vali Dağlı şu ifadelerde bulundu:
“LYS sonuçlarına baktığımızda bu yıl mezun olan öğrencilerimizden 21 tıp fakültesini, 12 diş hekimliği fakültesini, 8 eczacılığı, 32 hukuk fakültesine yerleşen öğrencimiz var. Geçen yıl mezun olup bu yıl sınava girenlere baktığımızda bu sayının arttığını görüyoruz. Bunlar 29 tıp fakültesi, 15 diş hekimliği fakültesi, 35 hukuk fakültesi ve 9 tane eczacılık fakültesi olmak üzere bu yıl toplamda bin 265 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere yerleştiler. Önemli bir başarı kaydetmişiz.”

Bu sonuçları Düzcelilerle paylaşmaktan gurur duydum
TEOG sonuçlarında da LYS’de olduğu gibi bir başarı sergilendiğini kaydeden Vali Dağlı, şöyle konuştu:
“TEOG sonuçlarında da aynı durumdayız. TEOG’da da 2016 yılında ildeki yerleştirme puanı kavramı var. Bu yerleştirme puanı 306.93 iken 2017’de bu 334’e çıkmış. Burada da 28 puanlık bir artış olduğunu görüyoruz. TEOG ortalamalarında da ilimiz ilk defa Türkiye ortalamasının üzerine çıkmıştır. Fen liselerine 122 öğrencimiz yerleşti. TEOG sonucuna göre, sosyal bilimler liselerine 42 öğrencimiz, Anadolu liselerine bin 534 öğrencimiz yine imam hatip liselerine 847 öğrencimiz yerleşti. Bizim için ayrı öneme sahip Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine de bin 845 öğrencimiz yerleşti. Bunlarla ilgili iyileştirme projelerimiz de devam edecek. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Bu sonuçları Düzcelilerle paylaşmaktan gurur duydum.”

Çilimli’de muhtarları dinledi
Diğer taraftan bugün ilin mülki ve idari amirleriyle birlikte Çilimli’deki muhtarlarla da bir araya gelen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, muhtarların talep ve sorunlarını dinledi.

Haber:Ö.YILMAZ