Düzce’deki kurumların proje hazırlama kapasitelerine, insan kaynakları altyapısının güçlendirilmesine ve AB hibelerinden yararlanma düzeyinin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarının, 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programına ilişkin Düzce Valiliği ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğiyle yapılan bilgilendirme toplantısı bugün yapıldı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında yapılan toplantıya Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, kurum müdürleri ve okul yöneticilerinin katılımıyla Düzce Valiliği Konferans Salonu’nda yapıldı.

“15 gencimizi Şubat ayında yurtdışına göndereceğiz”
Toplantıya ilişkin bilgilendirmede bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şu ifadelerde bulundu:
“Geçen yıl da çok verimli bir toplantı olmuştu. Bakıyorum yine salonumuz dolmuş. İlgi iyi. Geçen sene Aralık ayındaki bu bilgilendirme toplantısından sonra Şubat ayı gibi projeler açıldı. Daha sonra güzel projeler çıktı. Bu manada valiliğimizin yaptığı projeler var. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı projeler var, okullarımızın yaptığı projeler var. Ayrıca Valiliğimiz Avrupa Koordinasyon Merkezi’nde Avrupa Gönüllü hizmet eden bir proje yaptık. 15 tane gencimizi yurtdışına 1 aylık olmak üzere göndereceğiz şubat ayı içerisinde.”

“Proje odaklı çalışmaya devam edeceğiz”
Proje odaklı çalışmanın önemine dikkat çeken Vali Dağlı, tüm kurumlara proje odaklı çalışma çağrısında bulunarak şöyle konuştu:
“Yani bu sadece Ulusal Ajansa proje yazmakla değil her konuda proje odaklı yapmak durumundayız. Tabii burada geçen yıl ilk geldiğimizde Kalkınma Ajansı ilk projesiyle ilk hafta başlamıştık. Daha sonra buna benzer bir lansman oldu. Ardından burada Ulusal Ajansı’mızın tanıtımını yaptık. Ardından yine geçen yıl Aralık ayında Gençlik Spor Bakanlığımızın proje daire başkanlığı 3 ilimizde proje tanıtımı yaptı Ankara,  İstanbul ve Düzce olmak üzere. Orada da yaklaşık 12-13 tane proje çıktı. Bunlardan 4 tanesi desteklenmeye değer görüldü ve o projeler de başladı. Yani bunlar güzel gelişmeler. Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Kalkınma Ajansı’mızın destekleri var. Hatta önümüzdeki hafta Pazartesi günü yine bu salonda Kalkınma Ajansımızın desteklerini bu şekilde tanıtacağız. Yani proje odaklı çalışmaya devam edeceğiz.”

“İnsana dokunan projelerin ortaya çıkmasını temenni ediyoruz”
Son olarak projenin bir ihtiyaçtan doğduğunu kaydeden Vali Zülkif Dağlı, şunları kaydetti:

“Ama temennimiz 2018 yılında daha güzel projelerin, daha insana dokunan, daha gençlerimize dokunan, öğrenciye dokunan, öğretmenlerimize dokunan, spora dokunan projelerimizin daha çok ortaya çıkmasını temenni ediyoruz. Bugünkü toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum.”

“Her türlü kuruluşun rahatlıkla istifade edebileceği bir program”
Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu ise proje hakkında detaylı bilgilendirmede bulunduğu konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Erasmus+ Programı Avrupa Birliği’nin 2014-2020 yıllarında uyguladığı eğitim, gençlik ve spor alanındaki projeleri finanse etmek için uyguladığı bir program. Avrupa Birliği’ndeki programlar 7’şer yıllık dönemlerde uygulanıyor. Bir sonraki 2021-2027 dönemi şu anda hazırlanmaya başlanmış durumda. Biz programdan Türkiye olarak 2004 yılından bu yana faydalanıyoruz ve en aktif faydalanan ülkelerin başında geliyoruz. Erasmus+ Programı diğer AB Projelerinden farklı olarak tüm vatandaşlarımızın kullanımına açık olan bir program. Eğitim, spor ve gençlik alanlarında bunlara ilgi duyan herkesin, bunlarla ilgili çalışma yapan her türlü kuruluşun rahatlıkla istifade edebileceği bir program.”

Haber: Ö. YILMAZ