Vali Ali İhsan Su Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ile birlikte yapımı devam eden 4 okul inşaatında incelemelerde bulundu.Vali Ali İhsan Su ilk olarak Karaca Hacı Musa mevkiinde yapılan Sağlık Meslek Lisesi'ni ardından Yeni Bağlantı Yolu kenarındaki Mehmet Akif İnan İmam Hatip Orta Okulu'nu gezdi.



Bu okulları inceleyen Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'la birlikte Şıralık mevkiinde TOKİ tarafından yaptırılan 24 derslikli Kız Meslek Lisesi ve Yavuz Selim Ticaret Lisesi inşaatlarının da son durumunu yerinde gördü. 



2015 Eylül'de inşaatların hepsi bitecek

 

İncelemeler sırasında yetkililerden inşaatlar hakkında son durumu öğrenen Vali Su, çalışmaların titizlikle yapılması ve zamanında bitirilmesi için uyarılarda bulundu.

Vali Su, Sağlık Meslek Lisesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin şuanda prefabrik binada eğitim gördüklerini söyleyen Vali Su, öğrencilerin ikinci dönem yeni binayı kullanabileceklerini söyledi.

Vali Su, 2015'in eylül ayına inşaatların hepsinin biteceğini 35 tane okulun ihalesini yaptıklarını belirtti. Vali, "Bir yıl içerisinde 35 okul ihalesi yaptık. 14 tanesinin açılışını yaptık. Şuanda çocuklarımız o güzel binalarda eğitimlerini sürdürüyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılında inşaatı devam eden okullar tamamlanmış ve hizmete girmiş olacak." dedi.

7 okul daha hizmete girecek

Vali Su, Ticaret Meslek Lisesi'nde prefabrik binada okuyan öğrencilerin bir kısmının tamamlanacak Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu'na yerleştirileceğini bildirdi.Vali Ali İhsan Su ve beraberindeki heyet inşaat sahasındaki yollarda biriken su nedeniyle zorluk yaşadı. Vali Ali İhsan Su ikinci dönemde 7 okulun daha faaliyete geçeceğini söyledi.

Bu defa set çekeceğiz

İncelemelerin ardından haber ekibimize özel açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, eğitim ve öğretimde yakaladığı başarı grafiğinde Düzce'nin hep alt sıralarda anılmasının önüne bu defa set çekeceklerini dile getirerek, devlet olarak fiziki şartların yerine getirildiğini öğretmen-veli-öğrenci birlikteliğinin sağlanmasıyla Düzce'nin eğitim ve öğretimde çıtayı yükseltmesinin hiç de zor olmayacağını dile getirdi.



Okul önlerinde tedbirler sıklaştırıldı

Özellikle çocuk yaşlarda sentetik uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için emniyet güçleri olarak okul önlerinde gerekli tedbirlerin sıklaştırıldığını ifade eden Vali Su, "Çocuklara değer verme ve sahip çıkma konusunda anne ve babalar daha duyarlı, daha dikkatli ve daha özenle hareket etmeli. Davranışları buna göre uyarlamak, hem eğitim ve öğretimde başarıyı getirecek hem de kötü alışkanlıkların bertaraf edilmesine büyük katkı sağlayacak." dedi.

Anne babaları kararlı ve dikkatli olmaya çağıran Val Ali İhsan Su, "Anne ve babalar çocuklarımızın her türlü hareketine biraz daha özen göstermeli, başarı birlikte elde edilen güçle ortaya çıkar." tavsiyesinde bulundu.

Haber; E.TAYHAN