İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın, 'Eğitime Fiziksel Katkı Projesi' kapsamında Düzce Endüstri Meslek Lisesi’ne yapılacak 24 derslikli ek bina için Düzce Valiliği ve İMKB arasında geçtiğimiz yıl protokol imzalanmıştı.Bugün, Düzce Endüstri Meslek Lisesi’ne yapılacak 24 derslikli ek binanın temeli atıldı.
Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Belediye Başkanı İsmail Bayram ile ilgili kurum müdürleri de inşaat alanına gelerek incelemede bulundu.
2 Ay Önce Bitirmesini Bekliyoruz
İnşaatın başlama süresinin biraz zaman aldığını söyleyen Vali Vasip Şahin, bundan sonraki süreçte çalışmaların daha hızlı ilerleyeceğini ifade ederek binayı taahhüt edilen süreden önce bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Şahin, “Süreç maalesef uzun sürdü. İnşaatın başlaması biraz zaman aldı ama bundan sonra inşaatın hızla devam edeceğini ve en kısa sürede eğitim öğretimimize başlayacağımızı düşünüyorum. Endüstri meslek lisesi sadece düzce için değil, ülkemiz için de önemli bir okul. Tabiri caizse fabrika gibi. Çünkü imalatı burada yapıp milli eğitim bakanlığının ve özel sektörün ihtiyacını karşılayacak diğer faaliyetler yapılabiliyor. Biz bu anlamda endüstri meslek lisemizi çok önemsiyoruz. İhtiyaç üzerene başlamıştık, iyi ki de başladık. Bundan sonra yeni eğitim sisteminde meslek lisesi ortaokul kısımlarının açılması gündeme geldiğinde çok büyük bir ihtiyaç ortaya çıkacaktı. Buna hem ön hazırlık olmuş olacak hem de mevcut dersliklere daha iyi şartlar içerisinde eğitim vermiş olacağız. İnşaatın bitim süresi 2013 Eylül olarak belirlenmiş ancak biz mütehaatimizin 2 ay önce bitirmesini bekliyoruz.” Diye konuştu.

Haber; S.KAŞKIR