Eğitim öğretimin ilk döneminin tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alarak 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Bu sene Çevrem İlköğretim Okulunda düzenlenen programla öğrenciler karnelerini Vali Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’nın elinden aldı. Velilerde öğrencilerle birlikte karne heyecanını yaşadı.

Okul Müdürü Ali Koloğlu, okul hakkında bilgiler verdikten sonra tüm öğrencilere başarılar diledi. Koloğlu, Karnelerinin sadece eğitim seviyelerini ölçtüğünün altını çizerek 2. Dönem daha iyi notlar alacaklarına emin olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, çocuklara olan sevgi karne sevgisi olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yazıcı,” Öğrencilerimizin karneleri zayıf olabilir, bu kalp kırıklarına dönüşmesin. Onların ödüllendirilmesi, cezalandırılmalarından daha yararlı olur.” Dedi.

Vali Ali İhsan Su, bazen güzelliklerle bazen de sıkıntılarla ilk yarı dönemi sonlandırdıklarını ancak 2 haftalık tatilde boş durmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Su, ”Biz tatil deyince boş durmak gibi değil, tatili başka işler yaparak değerlendirmeliyiz. Veliler 15 tatili farklı aktiviteler yaptırarak öğrencileri 2. Döneme hazırlamalıdır. Karneleri kırık olabilir, ancak şefkatle yaklaşmalıyız. 2. Yarıyıl daha zinde geçirmesini diliyorum.” Dedi.
Vali Ali İhsan Su, sınıf bazında okul birincilerine karnelerini takdim etti. Vali Ali İhsan Su ve İsmail Bayram daha sonra okulun ana sınıfına girerek buradaki minik öğrencilere karne ve hediye dağıtımı yapıldı. 

Düzce genelinde 2013-2014 yılında 3 bin 709 öğretmenin görev yaptığı 350 okulda karneler dağıtılıyor. İkinci yarıyıl, 10 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Eğitim yılı ise 13 Haziran Cuma günü son zilin çalmasıyla tamamlanacak. 




Haber: G. KARDUZ