Vali Ali İhsan Su, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemede bulundu. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdoğan Ülker ve Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’nın eşlik ettiği incelemede Vali Su, müteahhitten bilgi aldı. 2013 yılında devam eden 38 projeden biri olan ve yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Aydınpınar İlköğretim, Şehit Yalçın Güzeler, Necmi Hoşver, Kız Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi Spor Salonu gezen Vali Su, öğrencileri daha güzel mekânlarda eğitim görmelerini sağlamak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

 

Vali Su, “Çocuklarımızın yetişmesi onların geleceğe hazırlanması eğitimle oluyor. Bu anlamda onların eğitim gördüğü mekânlarında güzel olması gerekiyor. Hem öğretmenlerimiz hem velilerimiz hem de öğrencilerimiz için güzel mekânlar hazırlamak bizim görevimiz. Özellikle şuan prefabrik okullarımızda eğitim gören çocuklarımızı kurtarmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”dedi.

Vali Su, 6 okulun yerle ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle ihalesinin yapılamadığını söyledi.
Su, “18 prefabrik okul 345 okul binamız var. 18 prefabrik okulun 12 tanesinin ihalesi yapıldı. 6 tanesinde ufak tefek sorunlar var yerle alakalı. Kısa sürede çözerek önümüzdeki yıllarda bizim ilimizde prefabrik okul kalmayacak.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’da projeler hakkında kısa bir bilgi verdi… Yazıcı, “2013 yılında devam eden toplam 38 proje var.2 tanesi güçlendirme, 35 tanesi de devam eden inşaat. 35 taneden 2’si bitti, 12 tanesi de ihale sürecinde… 21 inşaat devam ediyor. 5 lise, 4 anaokulu ve 12 de ilk- ortaokul inşaatı devam ediyor. Değişik zamanlarda bitişi söz konusu. Bu 21 inşaatın büyük çoğunluğu 2014-2015’de eğitim öğretime açılacak. İhalesi yapılmayan 2 anaokulu, 2 lise ve 7 tanede ilkokul var.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR