23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Vali makamına Yunus Emre İlköğretim Okulu Öğrencisi Ebrar Çakıcı oturdu. Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Yunus Emre İlköğretim Okulundan 3 öğrenci ve 2 öğretmeni Valilik makamında ağırladı. Aksoy, öğrencilerle sohbet ederek ilerde yapmak istedikleri meslekler hakkında bilgi aldı.

Bir günlük vali Ebrar çakıcı, önce Belediye Başkanı İsmail Bayramı arayarak okulunda ki güvenlik sorunları olduğunu söyledi, bahçe duvarına demir korkuluk ile güvenlik görevlisi istedi.
“ 23 Nisan nedeniyle büyüklerimizin koltuğuna oturduk, ben sizden bir şey istiyorum okulumla ilgili. Ben okulumun karşısında oturuyorum, okulumuzda güvenlik sorunları oluyor, bununla ilgili duvara demirler ve kapısına güvenlik görevlisi istiyorum.”

Güvenlik sorununu Emniyet Müdürlüğünün çözebileceğini söyleyen Vali Yardımcısı Muammer Aksoy’u dinleyen minik Vali Ebrar, Emniyet Müdürünü arayarak yardım istedi.
Küçük Vali Ebrar, Son olarak da Annesini aradı ve Vali koltuğunda oturduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
“23 Nisan nedeniyle vali koltuğuna oturdum, seni buradan arıyorum, çok mutluyum herkes bana bakıyor.”
Düzce’nin sorunlarına da değinen Vali Ebrar Çakıcı, Düzce’nin gelişmekte olduğunu her ilin sorunları olduğunu fakat çözümünün üretileceğini dile getirirken, velilere de öğrencileri çok sıkmamaları için nasihatta bulundu.

Çakıcı, “ öncelikle çok mutluyum, beni seçtikleri için çok teşekkür ediyorum, gurur duyuyorum. Annem de beni tebrik etti benden emin olduğunu ve güzel konuşmamı söyledi. Emniyet müdürü ve Belediye Başkanına teşekkür ederim isteklerime cevap vereceklerini söylediler. Düzce gelişmekte, depremden sonra iyice kendini toparladı, her ilin olduğu gibi sorunları olacaktır kendi çözümlerini üretecektir. Sınavlarla ilgili Öğrenciler ellerinden geleni yaptılar, ben buradan hepsine daha çok çalışmalarını söylüyorum. Bazı veliler var ki öğrencileri fazla sıkıyorlar, dershane olsun, özel eğitimler olsun daha az ve onları sıkmadan baskı yapmadan onlarından seveceği bir eğitim almaları” dedi.
Ziyarete katılan öğrencilerden Yakup Berke Akçay ise kendi yazdığı Çanakkale şiirini okudu. 

Haber: S. YANAR