2016-2017 yılında ilk kez hayata geçirilen ve bir kez daha Düzce Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Düzce Kodluyor’ projesinde hayata geçirilenler vatandaşın beğenisine sunuldu.

Yaklaşık 100 ortaokul ve liselilerin katıldığı projede öğrencilerin hazırladığı eserler büyük ilgi gördü.

Serginin açılışına Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya katıldı.



‘Geleceğin mesleği bu’

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı geleceğin mesleğinin bu olduğunu düşündüğü belirterek ‘Düzce Kodluyor’ projesi hakkında şunları söyledi:

“Bugün projemizin meyvelerini hep birlikte gezdik gördük. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaptığı ürünleri görmüş olduk. Bu proje 2016-2017 yılında bir tane okulumuzda başlamıştı. 2017-2018 yılında sayı arttı. Şu anda yaklaşık 100 ortaokul ve lisemizde, projemiz son hızla, gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Ayrıca bir tane ilkokulumuzda bu projeyi başlattık. Tüm okullarımıza bunu yaygınlaştıracağız. Çünkü geleceğin mesleği bu, geleceğin çalışması bu ve çocuklarımızda bu potansiyel fazlasıyla var.”



‘Okullarımıza Bakanlığımızdan 300 milyar geldi.’

Düze Kodluyor projesi kapsamında gerçekleştirilen sergiye katılan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise proje hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Projemiz yaklaşık üç yıldır devam ediyor. Başlangıçta bir iki okulumuzda başlattık. Şu anda yüz civarı okulumuzda kodlama projemiz yapılıyor. Okullarımıza Bakanlığımızdan 300 milyar geldi. Laboratuvar kurduk, bilgisayarlar aldık. Sayın Vali’mizin imzasıyla birçok kuruluşa bilgisayarla kodlama malzemesi desteği için yardım talebinde bulunduk. Gelen bilgisayarları ve malzemeleri okullarımıza dağıttık. Daha çok ortaokullarımız da ve liselerimiz de uyguluyoruz. Bu projeleri önümüzdeki yıllarda ilkokullarımızda da yaygınlaştıracağız. Öğretmenlerimiz bu alanda gerçekten çok güzel projeler ortaya koyuyor. Zaman zaman ulusal basına da çıkan çalışmalarımız oluyor. Bunlar bizi gururlandırıyor. Bugün de bütün okullarımızın yaptığı çalışmaları burada sergiliyoruz.”



Haber : E.ARSLAN
Görüntü: E.K.DURSUN