Vali Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile Düzce’de eğitim veren okul temsilcilerinin katıldığı SBS değerlendirme toplantısı bugün yapıldı. Düzce’de eğitimin daha iyi bir noktaya gelmesi için geçtiğimiz yıl başlanan değerlendirme toplantılarına bu yıl da devam ediliyor. SBS ve ÖYS olarak iki aşamada yapılacak olan toplantıların ilki bugün Vali Vasip Şahin Başkanlığında yapıldı. Toplantının başında konuşan Vali Vasip Şahin,eğitimi birinci gündem sırasına alındığını belirtti.

 

Vali Şahin, “ Bu toplantıda İlköğretim okullarımız ve diğer okullarımızın temsilcileri var. Düzce’de eğitimi birinci gündem sırasına aldık. Eğitimle ilgili elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Başarı nisbi bir başarıdır. Başarı asıl; iyi öğrenen, öğrendiğini aksettirebilen ve daha iyi eğitim koşullarına hak edebilen, onun yanısıra iyi vatandaş, iyi öğrenci, ailesine, milletine faydalı, değerlerine bağlı, her şeyiyle tam donanmış nesiller yetiştirmektir. Asıl başarıyı biz böyle yetiştireceğiz. Düzce’de bunu birlikte ve bir arada taşımak ve sürdürmek durumundayız. Bu ülke tarihi misyonunu sürdürecekse bu ancak iyi nesillerin, yetişmiş insanların sayesinde olacaktır. Hepimizin üzerinde ağır bir vebaldir. Buraya katılan ve katılmayan tüm arkadaşlarımız bu sorumluluğun vebalini taşımaktadır.” Dedi.

 

Geçen yıl eğitimde artan başarının yeterli olmadığını vurgulayan Vali Şahin, daha iyi olmak zorunda olduğumuzu belirtti.