Yıllardır süregelen sorun...

Düzce'de göreve gelen her valinin en öncelikli olarak el attığı konuların başında gelen eğitimde bugüne kadar beklenen sonuç alınamadı. Yeni il olduğu dönemde depremin arkasına sığınılsa da geçen yıllarda fiziki mekan başta olmak üzere devlet eliyle yürütülen iyileştirme çalışmalarına karşılık sınavlardaki hüsran devam etti. Hayata geçirilen aile öğretmenliği projesi, düzenlenen eğitim şuraları, idareci ve velilerle yapılan değerlendirme toplantıları ya da bilgilendirme seminerleri de bu soruna istenen ölçüde merhem olmadı.

Aynı yoldan gitmedi

Ancak son dönemde Düzce Valisi Ali Fidan'ın önderliğinde devam eden başarı mücadelesinde benzerlerinden çok farklı uygulamalar göze çarpıyor. Düzce'de hizmet etmeye başladığı dönemde geçmişi iyi analiz eden Vali Ali Fidan, sınavlarda başarıyı yakalamak adına rutin yolları izlemek ve yeni projeleri denemek gibi seçenekler yerine manevi duyguları harekete geçirmeyi ilke kabul etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hem öğretmenler hem de veliler için kaleme aldığı mektuplarla, bu yolda ilgili kesimlerin motivasyonunu sağlamanın kendisi için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

'Destek' ve 'teşvik' iki önemli anahtar

Düzce'de eğitimdeki sorunların giderilmesi ve başarının yükseltilmesinde Vali Fidan için 'destek' ve 'teşvik' iki önemli anahtar oldu. Fidan, her platformda ailelerden sorunların çözümü için destek isterken, eğitimcilerin ise velileri teşvik etmedeki rolüne vurgu yapıyor. Sınavlardaki makus kaderin yıkılması adına süren seferberlikte, tüm ildeki mülki amirlerin de aynı yöntemleri izlemesi için istişare toplantıları düzenleyen Vali Fidan, bu sayede aksaklıkların  tespitini yapıyor. Kaymakamlara, sık sık "Eğitimde başarı öncelikli görevimiz" diyen Vali Fidan, istenen başarıyı yakalamak adına işi sıkı tutuyor.

Sınavlardaki kötü sonuçlara bağlı olarak Türkiye sıralamasında kendisine alt sıralarda yer bulabilen Düzce'nin eğitimdeki sorunlarını aşması adına Vali Fidan'ın sergilediği bu çabanın meyvelerinin kısa sürede toplanması umutla bekleniyor.

haber;C.ÜSTÜNER