Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi Başkan Ömer Faruk Çelebi önderliğinde öğretmenlerin nasıl giyineceğine valinin karar veremeyeceğini belirterek bir basın açıklaması yaptı. Anıt Park Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında öğretmenler slogan atarak Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu istifaya davet ederken istifa etmemesi halinde hükümete seslenerek merkeze alınmasını talep etti.


Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi Başkan Ömer Faruk Çelebi basın açıklamasında “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, azarlayarak sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için yapılan protesto eylemi sırasında kalp krizi geçirmiş ve maalesef hayatını kaybetmiştir.” dedi. 



Çelebi, öğretmenlere yönelik dayatmayı kabul etmeyeceklerini belirtti. “Pantolonumuzun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız, sakal ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, bu antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Öğretmene, kamu çalışanına “sen ne giyeceğini bilmezsin” muamelesi yapılıyor olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Kamu çalışanlarını asker olarak görme alışkanlığının artık tarih olması gerektiğine inanıyoruz.” Çelebi, Vali Cebiroğlu’nu istifaya davet etti. “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu eğitim camiasından ve kamuoyundan özür dileyerek bir an önce istifa etmelidir. Eğer Cebiroğlu istifa etmezse Hükümet gereğini yapmalı ve Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu bir an önce görevden almalıdır.”
 
Basın açıklaması Vali Cebiroğlu’na yönelik atılan tepki sloganlarıyla son buldu. 

Haber: Y.SEVER