Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesi" kapsamında Düzce, ülke genelinde kitap okuma alışkanlığında en iyi 5 il arasına girdi şeklinde bir haber getirdik ekranlarınıza.

Düzce’de kitap okuma alışkanlığının ne derece az olduğunu ifade eden vatandaşlar Kütüphaneye ait olan Gezici kütüphanenin aylardır kütüphanenin önünde yattığını ifade ediyor. İnternet sitemize gelen bir yorumdan yola çıkarak gittik gezici kütüphanenin bulunduğu yere ve manzara gelen yorumu doğrular nitelikteydi.

Gezici kütüphane aracı uzun zamandır yerinden kımıldamamış görünüyor. Aylar önce gezici kütüphanenin gittiği yerlerle ilgili haberler getiriyorduk ekranlarınıza ama bu aralar gezici kütüphanenin faal olmaması nedeni ile vatandaşlar bu durumdan mustarip gibi görünüyor.
Sitemize gelen yorum şu şekilde;

“Vallahi inanmam. Mümkünü yok böyle bir şey Düzce’de olamaz. Bu kadar çok kitap okunuyor da nasıl oluyor, o gezici kütüphanenin aracı kütüphane önünde yazın güneşten, kışın yağmur ve kardan çürüyor... Yöneticilerimizden vaz geçtim, bu kadar çok kitap okuyan münevver kitleden, kamu malının bu halinden rahatsız bir fert yok mu?”

Haber; R. BAL