Akçakoca'da Sosyal Bilimler Lisesi’nin, Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi nedeniyle başlayan gerginlik, bugün Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin planlandığı gibi Barbaros Anadolu Lisesi'nde eğitime başlamasıyla sona erdi.


"En uygun ortam Barbaros Anadolu Lisesi"

Konu ile ilgili olarak Akçakoca Postası'na açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Özer, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı sonunda planlama çerçevesinde Sosyal Bilimler Lisesi'nin taşınması için okul idaresi ve velilerle gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirtti. Görüşmeler sonucunda en uygun ortamın Barbaros Anadolu Lisesi olduğu kararı verildiğini aktaran Özer, şöyle konuştu: "Sosyal Bilimler Lisesi'nin, Barbaros Anadolu Lisesi'ne taşınmasının temel sebeplerinden bir tanesi orada erkek öğrenci yurdu olarak planladığımız bina ile bu okul arasındaki mesafenin çok kısa olmasıdır. Yaklaşık 70 metre kadar bir mesafede yer alıyor. Barbaros Anadolu Lisesi'ndeki eğitim algısı ile çocukların almış oldukları eğitim neticesinde yüksek okul tercihleri arasında benzerlik var. Okul idarecileri, Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki öğrencilerin bağımsız bir binada eğitim almasının doğru olduğunu düşündüler. Valilik marifetiyle planlamamız emir haline getirildi."

"Eğitim-öğretimler planlandığı şekilde devam edecek"

Öğrencilerin ve velilerin eğitim öğretim yılının ilk günü bir eylem yaptığını anımsatan Özer, okul ziyaretleri yaparak veli ve öğrencilerle görüştüklerini ve artık öğrencilerin eğitim-öğretimlerine planlandığı şekilde devam edeceğini kaydetti. Kaymakam Mehmet Özer, herkesin kendi okulunda yani Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin Barbaros Anadolu Lisesi'nde eğitim-öğretimlerine devam edeceğini söyledi.


"Kalıcı çözüm geliştireceğiz"

Amaçlarının, eğitimde kaliteyi arttıracak bir avantaj sağlamak olduğunu ifade eden Özer, "Tarafların hiçbirine haber verilmeden icraya konulmuş bir olay değil. Haziran ayında alınan kararları değiştirmeyi gerekli kılan bir durum ortaya çıkmış değil. Alınan idari kararları uygulayacağız. İmkanların azamisini zorlayarak kalıcı çözüm geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Barbaros Anadolu Lisesi'nde bugün ders başı yaptı. Okullarından ayrıldıkları için üzgün olan ve gözyaşlarıyla yeni okullarına geçen öğrencileri Barbaros Anadolu Lisesi'nde bir sürpriz bekliyordu. Artık bir arada eğitim görecekleri Barbaros Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, idareci ve öğretmenleriyle birlikte yeni arkadaşlarını çiçek ve şekerle karşıladı.