Memur-sen ve Eğitim Bir-Sen Öğretmenlere yönelik son günlerde artan şiddet olayları ve suçlamaları protesto edildi.

Atatürk İlkokulu önünde toplanan üyeler adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, her türlü sıkıntıya göğüs geren öğretmenlerin bazı öğrenci velililerinin haksız ve mesnetsiz suçlamaları ile öğretmenlere yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetin arttırdığını hatırlatarak öğretmenlerin okuldaki moral ve motivasyonunu bozduğunu söyledi.

Çelebi, “öğretmenlik mesleğinin her geçen gün itibarsızlaşması, öğretmene karşı tavır ve tutumların her geçen gün artması sadece öğretmene zarar vermiyor, ülkemizin geleceğini de hunlarca katlediyor… Bütün velilerimiz başımızın tacıdır. Buradaki şikayetimiz bütün öğrenci velilerine yönelik değildir ve olamaz. Öğretmenlerimizin çoğu da aynı zamanda öğrenci velisidir. Bu sözlerimiz haddini bilmez saygısız kişileredir. Ancak birkaç kişinin yapmış olduğu yanlışın faturasını toplum olarak hep beraber ödüyoruz. “dedi.

Öğretmenler hakkında isnat edilen yüzlerce şikayetten ispat edilenlerin sayısının bir elin parmağını geçmediğini söyleyen Çelebi, haksız suçlamalarda bulunan kişiler hakkında idari makamlar tarafından herhangi bir adım atılmamasını eleştirdi.

Bu güne kadar Valilik Makamının öğretmenler ve diğer kamu görevlilerinin hakaret, iftira ve haksız suçlama durumlarında kamu davası açılması için Cumhuriyet başsavcılığına başvurma ve haksız isnatta bulunanlar hakkında tazminat davası açma hakkının olduğunu hatırlatan Çelebi, valilik makamını bu konuda göreve davet etti.

Haber; S.KAŞKIR