Yenikent 3’üncü bölgede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılına sorunlarla girdi. Velilerin iddialarına göre okulun bodrum katına açılan iki sınıfın içerisinde lağım ve lavabo boruları geçiyor. Sınıflarda rutubet ve koku olduğunu söyleyen veliler, sorunun giderilmesi için valiliğe dilekçe verdi.
 
Dilekçeyi valiliğe teslim eden velilerden Yusuf Sonkaya, “Konuyla ilgili okul müdürü ile görüşemedik. Bizde valiliğe dilekçe verdik. Diğer velilerin adına da dilekçeyi ben götürdüm. Okulun camları hapishane camı kadar küçük ve demir parmaklıklı. O kadar öğrenci orada nasıl duracak. Tıpkı bir sığınak gibi. Çocuklar sınıfların olduğu bodrum kata inerken korkuyorlar. Sağlık koşulları çok yetersiz. Pencerelerin altından lağım ve lavabo boruları geçiyor. Yaşanan kokular genizleri yakacak kadar keskin. Biz bu konunun arkasında sonuna kadar duracağız. Eğer şikayet dilekçemizden bir sonuç çıkmazsa çocuklarımızı okula göndermemeyi dahi düşünüyoruz.”dedi.
 
Okul idaresi, sınıflardan hatta okul bahçesinden çekim yapmamıza izin vermeyince, haber ekibimizin tel örgülerin dışından çektiği görüntülerde, lağım boruları olduğu iddia edilen boruların sınıfların camından çıkarak yeraltına girdiği görülüyor.
 
Okul önünde toplanan velilerin yaptığı açıklamalarda da tepki aynıydı. Veliler, sorun çözülmez ise çocuklarımızı okula göndermeyi düşünmüyoruz dediler.
 
Veliler, “hapishane gibi bir yerde çocuklarımızın yıl boyu eğitim görmelerini istemiyoruz. Rutubet ve bodrum kata sinen kötü koku çocuklarımızı rahatsız ettiği kadar bizleri de rahatsız ediyor. Bugün o kokuyu alan çocuklarımız eve gelmek istedi. Bu ortamda nasıl eğitim verilir.” Dediler.
 
Bir velinin iddiasına göre, geçtiğimiz dönemde bodrum katta bulunan iki sınıf, din kültürü ve beden eğitimi dersleri için kullanıldı ancak inceleme için gelen müfettiş, iki sınıfın eğitime uygun olmadığını ve bu iki dersliğin kapatılmasını istedi.
 
Asma tavan yaptırılarak lağım borularının kapatıldığını söyleyen veliler, sınıfta lavabo ve musluk olduğunu da ifade etti.
 

“Deprem olsa bizim çocuklarımızın o bodrum kattan nasıl çıkacak” diyen veliler, “Yukarıda bulunan kantin ve okul müdürünün odası bodrum kata taşınsın. Sınıflar yukarı da olsun” diyerek yetkililerden acil çözüm istediler.

Haber; H. İŞCAN