Düzce'de birinci sınıflar için zil bu hafta başında çaldı. Minikleri okul sürecinde aileleri yalnız bırakmıyor. Okul fobisini aileleri ile birlikte atan öğrencilerle ailelerde her sabah okul yolunu tutuyor. Öğrencilerle birlikte derslere alınan Birinci sınıf velileri uzmanlar eşliğinde okul fobisi hakkında seminer veriliyor.Birinci sınıf velilerinin yoğun olarak ilgi gösterdikleri seminerler ilgi görüyor.Bazı birinci sınıf öğrencileri okula alışamadıkları içim anneleriyle sıraları paylaşmaya devam ediyor.

Veliler, “Eğitim çok güzel verimli gidiyor eğitimcilerimiz bu konuda bilgili ve tecrübeliler kendi tecrübelerini paylaşıyorlar gayet güzel ve faydalı gidiyor.” diyerek seminerlerden duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

İsmatpaşa İlkokul Müdürü Arif Önemli seminer hakkında şunları dile getirdi:

“Biz İsmetpaşa İlkokulu olarak geçen sene 2012-2013 öğretim yılında ilk defa Düzce’mizde veli oryantasyon eğitimi başlatalım dedik birinci sınıf öğrencilerimiz okula geldikleri ilk haftada uyum haftasında velilerimiz öğrencilerimiz ders de iken velilerimizi de dersliklere alarak uzman öğretmenler tarafından arkadaşlarımız tarafından okul fobisi okul ve çevrenin tanıtılması okulun güvenlik kuralları sağlık ve hijyen ilk yardım buna benzer geçen yılki birinci sınıf okutan öğretmenlerimizde derslere sokarak bilgilendirme toplantıları ve seminerleri yapıyoruz.”

Rehber Öğretmen Elif Şimşek ise okul fobisinin önemli olduğunu ve öğrencilerin ileri yaşlardaki eğitimleri de etkileyebileceğinden gözardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Şimşek, “ bu gün biz ana baba ilişkisinin çocuğa etkisini veriyoruz birinci sınıf velileri yoğun da bir talep var düzenli olarak geliyorlar üçüncü günümüz beş gün eğitim verilecek çocuklarıyla ilişkiler daha olumlu olacağını düşünüyorum çünkü biz bir çok konu ile ilgili eğitim veriyoruz dört tane ayrı konu var okul fobisi çok önemli bir konuydu anne babalar farkında olmadan çocukları buna kapılabiliyorlar anne baba çocuğunun üzerine çok fazla gidiyor veya çok geri çekiliyor çocuğu bu ileriki yaşlarda çok olumsuz etkiliyor bizde bunun önüne geçmek için velileri bilgilendirmeye çalışıyoruz.”dedi. 

Haber: S. KAŞKIR