Yaz tatili yavaş yavaş sona eriyor. Okullar yeniden eğitim öğretim yılına girecek. Okullara kayıt dönemleri de başladı. Her yıl gündeme gelen kayıt paraları bu yıl da gündemde.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer geçtiğimiz günlerde okullarda bağış adı altında kayıt parası alınmayacağını ifade etmiş ve uyarmıştı. Bunun ardından kayıt döneminin gelmesi ile birlikte kayıt parası yeniden gündeme geldi.

Bakanlık kayıt paralarının alınmasının önüne geçmek için özel bir bölüm oluşturdu. Buna göre kayıt parası ya da zorunlu bağış talep eden okullar, velilerin şikayet etmesi ile bakanlık tarafından denetlenecek.

Bunun için bir Milli Eğitim Bakanlığı bir çağrı merkezi oluşturdu. Çağrı merkezinin aktif hale gelmesinin ardından veliler zorunlu bağış ya da kayıt parası isteyen okul y öneticilerini şikayet edebilecek. Bakanlık şikayetleri değerlendirecek ve gerekirse konu ile ilgili soruşturma başlatacak.
Vatandaşlar 444 83 83 numaralı telefonu kayıt paraları ve zorunlu bağış ile ilgili arayıp şikayetlerini iletebilecek.

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de uyarıyor. Dinçer, “Eğer zorla kayıt parası alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkında inceleme başlatacağız.” İfadesini kullandı.

Haber; R. BAL